Onana als keeper van Kameroen
NOS Voetbal

24 uur tussen twee duels: Onana is zondag in Manchester en maandag op Afrika Cup

Kun je in 24 uur van Old Trafford in Manchester naar het Stade Charles Konan Banny in de Ivoriaanse stad Yamoussoukro komen? Dat wordt de uitdaging voor keeper André Onana.

De Kameroense doelman hoort op 14 januari om 17.30 uur het eerste fluitsignaal voor het begin van het duel van zijn club Manchester United met Tottenham Hotspur. En iets meer dan 24 uur later wordt de keeper zo'n achtduizend kilometer zuidelijker verwacht als zijn land Kameroen aftrapt tegen Guinee voor de Afrika Cup.

Het landentoernooi op het Afrikaanse continent is dan al twee dagen bezig, maar Onana mag later invliegen nadat zijn club Manchester United en de Kameroense voetbalbond Fecafoot een overeenkomst hebben gesloten over het later laten gaan van de doelman.

Onana als keeper van Manchester United

United-trainer Erik ten Hag kan daardoor toch beschikken over zijn topkeeper in het FA Cup-duel met Wigan (8 januari) en de Premier League-wedstrijd tegen de Spurs. Manchester United staat achtste in de Engelse competitie met 31 punten, Tottenham Hotspur vijfde met 39 punten.

Onana stopte in 2022 als Kameroens international wegens een geschil met bondsvoorzitter Samuel Eto'o. Maar in september maakte Onana zijn rentree voor De Ontembare Leeuwen om zijn land te helpen in de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup. Door die gunst zou de bond flexibel zijn geweest in het later laten aansluiten van de keeper bij de groep.

Kameroen zit bij de Afrika Cup in een groep met Senegal, Gambia en Guinee, waartegen Kameroen het toernooi begint. Of Onana ook echt gaat keepen, is de vraag. Maar de intentie is duidelijk: direct na het duel met Spurs stapt Onana op het vliegtuig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl