NOS Nieuws

OM: man uit Leek overleed niet door geweld, verdachte vrij

De 52-jarige man die in de nieuwjaarsnacht overleed in het Groningse Leek, is niet overleden door geweld. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) na onderzoek. Een 18-jarige verdachte is weer vrij.

Eerder meldde onder meer het Dagblad van het Noorden dat de man was overleden nadat hij was mishandeld door jongeren, die hij had aangesproken op het gooien van vuurwerk. Maar het OM zegt dat er van "zware toetakeling" geen sprake is en dat die conclusie ook niet strookt met de uitkomsten van het eerste onderzoek. Wel was de man een halfuur voor zijn dood betrokken bij "een confrontatie op straat".

Volgens het OM is na onderzoek op het lichaam gebleken dat het "geringe letsel" van de man niet tot zijn dood heeft geleid. Een duidelijke doodsoorzaak kan niet gegeven worden.

Om die reden is de 18-jarige man die werd aangehouden na het overlijden weer vrijgelaten. Hij is nog wel verdachte in de zaak, zolang het politieonderzoek naar de toedracht van de confrontatie niet is afgerond. De politie heeft ook met andere betrokkenen gesproken, maar er worden geen verdere aanhoudingen verwacht.

Minuut stilte

Bij ijshockeyclub GIJS Groningen, waar de man vrijwilliger was, is geschokt gereageerd op zijn dood. "Elke week bracht hij zijn kinderen hier", vertelt voorzitter Jacob van Gelder aan de NOS. De man was vooral betrokken bij de jeugdafdeling. "Dat wordt daar wel een gemis."

De club houdt bij alle ijshockeywedstrijden dit weekend een minuut stilte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl