NOS Sport

Polsblessure speelt Djokovic parten: zeldzame nederlaag in Australië

Aan zijn pols geblesseerde Djokovic verliest van De Minaur

Novak Djokovic heeft anderhalve week voor de start van de Australian Open een zeldzame nederlaag op Australisch grondgebied geleden. De nummer 1 van de wereld had tijdens de 6-4, 6-4 nederlaag tegen Alex De Minaur opnieuw last van zijn pols.

"Hoe meer ik speel, des te meer pijn het doet", zei Djokovic tegen de fysiotherapeut terwijl die zich over zijn rechterpols ontfermde. Gisteren bij zijn moeizame zege in drie sets op de Tsjech Jiri Lehecka onderging Djokovic ook al meerdere blessurebehandelingen.

Tegen De Minaur kon de Serviër het in Perth niet meer bolwerken. Late breaks in beide sets beslisten de partij. Daarmee maakte de sterk serverende Australiër (De Minaur verloor slechts één punt op zijn eerste service) een einde aan een reeks van 43 overwinningen op Australische bodem voor Djokovic. Die serie begon in januari 2019.

Niet in gemengd dubbel

Mede door de nederlaag van de tienvoudig Australian Open-winnaar is Servië uitgeschakeld in de kwartfinale van de ATP United Cup. De Australische Ajla Tomljanovic won met 6-1, 6-1 van de Servische Natalija Stevanovic.

Djokovic zou later op de dag aantreden in het gemengd dubbelspel, maar hij trok zich terug voor die partij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl