NOS Sport

Sloveen Lanisek wint Nieuwjaarsspringen in Garmisch-Partenkirchen

Sloveense skispringer Lanisek wint spannende strijd in Garmisch-Partenkirchen

Skispringer Anze Lanisek heeft de traditionele Nieuwjaarswedstrijd in Garmisch-Partenkirchen op zijn naam geschreven. De Sloveen bleef na twee sprongen op de olympische schans voor 22.000 toeschouwers Ryoyu Kobayashi net voor: 295,8 om 292,6 punten.

De 27-jarige Lanisek was vrijdag in Oberstdorf bij de opening van de Vierschanzentournee als achttiende geëindigd, maar was zondag in het zuiden van Beieren al de beste in de kwalificatie.

In de wedstrijd moest hij na een sprong van 136 meter de Oostenrijker Jan Hörl (140 meter) en de Japanner Kobayashi (137 meter) nog voor zich dulden. In de tweede doorloop sprong Lanisek nog een metertje verder.

Dat was nét genoeg om Kobayashi - twee jaar geleden winnaar in Garmisch-Partenkirchen - van de overwinning te houden.

Anze Lanisek poseert onbewogen met de de adelaarstrofee als winnaar van het Nieuwjaarsspringen in Garmisch-Partenkirchen.

Hörl viel na een sprong van 'slechts' 128,5 meter terug naar de vijfde plek. De Duitser Andreas Wellinger, winnaar in Oberstdorf, werd derde en behield de leiding in het Vierschansenklassement.

Voor Lanisek - die in maart met het Sloveense team wereldkampioen werd - is het de zesde individuele zege in het wereldbekercircuit. Vorig jaar werd hij derde in het eindklassement.

De Noor Halvor Egner Granerud, die vorig jaar drie van de vier wedstrijden en het eindklassement in het Vierschansentoernooi won, kwam net als eerder in Oberstdorf niet verder dan de 48ste plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl