NOS Sport

Bondscoach Lafeber weg bij golfbond: 'Omgangsvormen niet in lijn met gewenste cultuur'

Bondscoach Maarten Lafeber is niet meer werkzaam bij de Nederlandse Golf Federatie (NGF) na een onderzoek naar zijn gedrag. Dat heeft de NGF op Oudjaarsdag bekendgemaakt.

In het externe onderzoek, waarvan de NGF op 19 december het rapport ontving, wordt geconcludeerd dat Lafebers manier van communiceren als ongewenst werd ervaren door (ex)-stafleden, ouders van voormalig selectiespelers en een voormalig selectiespeler.

Bondscoach Maarten Lafeber vertrekt

In augustus ontving de NGF meldingen van het Centrum Veilige Sport Nederland over de bondscoach en directeur Jeroen Stevens. Daarop werd een onderzoek ingesteld.

Nu is duidelijk dat er vooral problemen waren met de omgangsvormen van Lafeber. "De genoemde omgangsvormen op het gebied van communicatie worden onwenselijk geacht en zijn niet in lijn met de gewenste cultuur van de NGF", meldt de bond.

Daarom hebben de NGF en Lafeber "gezamenlijk besloten uit elkaar te gaan".

Directeur stapte al op

Directeur Stevens wilde het onderzoek niet afwachten en stapte in november al op. Het onderzoek wijst volgens de NGF echter uit dat de aantijgingen tegen hem ongegrond waren.

"Het bestuur betreurt ten zeerste dat de genoemde meldingen voor de gewaardeerde algemeen directeur een dermate impact op zijn werkplezier hebben gehad dat hij heeft besloten zijn functie neer te leggen en de NGF te verlaten", aldus de bond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl