NOS Nieuws

Turkije arresteert 29 IS-verdachten die volgens minister aanslag wilden plegen

De Turkse autoriteiten hebben 29 mensen opgepakt die ervan worden verdacht banden te hebben met de terroristische groep IS. De arrestaties vonden plaats in negen provincies. Volgens de minister Yerlikaya van Binnenlandse Zaken bereidden de verdachten aanslagen voor op moskeeën en kerken in Istanbul.

Staatspersbureau Anadolu meldt dat er naast de 29 verdachten nog drie verdachten zijn opgepakt. Zij zouden hooggeplaatste leden van de terroristische groep zijn. Een van hen zou een aanslag voorbereiden op de Iraakse ambassade in Ankara.

Zelfmoordaanslag

De Turkse autoriteiten voeren de laatste maanden grootschalige operaties uit tegen IS en de Koerdische beweging PKK. Laatstgenoemde organisatie heeft begin oktober een zelfmoordaanslag in Ankara uitgevoerd, dicht bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Daarbij raakten twee agenten gewond.

Eerder deze maand pakte de Turkse politie naar eigen zeggen 304 IS-verdachten op. IS pleegde bij een nieuwjaarsfeest op 1 januari 2017 een grote aanslag in een club in Istanbul, waarbij 39 mensen omkwamen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl