Mathieu van der Poel na zijn overwinning
NOS SportAangepast

Van der Poel wint Superprestigecross Diegem overtuigend, ook Pieterse zegeviert

Mathieu van der Poel heeft op overtuigende wijze de voorlaatste Superprestige-rit op zijn naam geschreven. De Nederlander reed onder het kunstlicht in Diegem na 25 minuten bij iedereen weg en kon niet meer worden bijgehouden.

Tom Pidcock versloeg Eli Iserbyt in de strijd om de tweede plek. De Belg is wel zeker van de eindwinst van de Superprestige.

Bij de vrouwen won Puck Pieterse eerder op de avond. De Nederlands kampioene trok vroeg ten aanval en bleef landgenote Ceylin Alvarado, die zich na een slechte start terugknokte, 27 seconden voor. Inge van der Heijden, ook uit Nederland, werd derde.

Oppermachtige Van der Poel

Wereldkampioen Van der Poel schreef zijn vijfde veldrit van het seizoen op zijn naam. In de vierde van acht ronden liet hij met een verschroeiende versnelling op een zandstrook al zijn medevluchters staan.

De Nederlander, die zijn eerste Superprestige-rit van het seizoen reed, vormde samen met onder anderen Pidcock, Joris Nieuwenhuis en Iserbyt in de eerste ronden een grote kopgroep. Na Van der Poels demarrage was het spel uit. Pidcock kwam 49 seconden later binnen.

Pieterse tijdens een andere wedstrijd

Van de vorige zes crosses bij de vrouwen had Alvarado er drie gewonnen. De andere drie waren een prooi voor wereldkampioene Fem van Empel, die woensdag in Zolder Alvarado nog klopte in de sprint, maar in Diegem ontbrak.

Pieterse kopieerde het winnende recept van vorig jaar en boekte met haar mooie solo de tweede zege van het seizoen. Op dinsdag won ze een wereldbekerwedstrijd, een andere reeks veldrijdwedstrijden.

De eveneens Nederlandse Annemarie Worst verloor in het algemeen klassement de leiding aan Alvarado. De laatste Superprestigecross-wedstrijd is in februari.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl