Politie, brandweer, duikers en een helikopter zoeken naar de spookrijder in Itteren
In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Urenlange zoektocht naar verdachte automobilist in visvijver Itteren

De politie heeft samen met de brandweer een urenlange zoektocht gehouden naar een verdachte automobilist in een visvijver, bij Itteren in Zuid-Limburg. Voor zover nu bekend is de man niet aangetroffen.

De politie kwam rond 10.30 uur in actie na verschillende meldingen over een spookrijder op de snelweg A2, meldt 1Limburg. Het lukte de politie niet hem tot stoppen te dwingen. Bij een afrit wist de man te ontkomen.

Gevaarlijk rijgedrag

Kort erna kwamen opnieuw meldingen binnen over gevaarlijk rijgedrag, dit keer uit de omgeving van Bunde, iets ten noorden van Maastricht. Al snel bleek het om dezelfde automobilist te gaan.

Hij reed zich vast in een drassig weiland bij het kerkdorp Itteren aan de Maas en bleek daar een visvijver ingelopen te zijn. Even later dook hij op op een eilandje midden in de vijver, waar hij het water in en uitliep. Plotseling verdween hij onder water, waarna hij niet meer is gezien.

Zoektocht gestaakt

De hulpdiensten, waaronder de brandweer en twee duikteams, hebben urenlang gezocht in het water. Er is ook een helikopter ingezet. De brandweer is naar het eiland gevaren, maar de zoektocht heeft geen resultaat opgeleverd. Toen het begon te schemeren is de zoektocht gestaakt.

Eerder op de dag werd gemeld dat agenten de auto hadden achtervolgd, maar dat bericht is later door de politie ingetrokken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl