Mario Lemina

Chelsea zet slechte reeks in uitduels voort en laat Kerst verpesten door Wolves

Chelsea gaat met een zwaar gemoed de Kerst in na de 2-1 nederlaag tegen Wolverhampton Wanderers. Daarmee verloor Chelsea voor de vierde keer op rij een uitwedstrijd in de Premier League, iets dat de Londenaren al 23 jaar niet was overkomen.

Door doelpunten van Mario Lemina en Matt Doherty kwamen de Wolves op de ranglijst in punten gelijk met Chelsea. Daar veranderde de late treffer van Christopher Nkunku niets meer aan.

Een bomvolle decembermaand en voetballen op Boxing Day (tweede kerstdag) zijn verankerd in het Engelse voetbal. Spelen op de dag voor Kerst is dan weer vrij uitzonderlijk. Pas voor de tweede keer, en voor het eerst sinds 1995, werd er een Premier League-wedstrijd gespeeld op de dag van Christmas Eve.

Met name de Chelsea-fans waren er op voorhand niet blij mee. Ondanks het vroege aanvangstijdstip waren er zorgen over de terugreis uit Wolverhampton, ten noordwesten van Birmingham, naar Londen. Ook Mauricio Pochettino, de Argentijnse coach van Chelsea, uitte zijn onvrede.

• AFP
    De Grinch is fan van Wolves, dat Chelsea's Kerst verstiert.
  • Getty
    Treurende Chelsea-fans.

"De fans zijn niet blij en ik ook niet. Voor Argentijnen is kerstavond heel belangrijk en ik mis ook nog mijn huwelijksverjaardag", zei Pochettino. "Het is moeilijk, maar we moeten accepteren dat we in Engeland zijn. Hier gaan dingen anders dan in de rest van de wereld."

Poch weet wat hij zegt: vrijwel alle Premier League-clubs komen in de resterende week van dit kalenderjaar nog twee keer in actie.

Chelsea verprutst kansen

Voor die tijd zullen Pochettino en zijn spelers met een zwaar gemoed Kerst vieren. Op Molineux kwam Chelsea ondanks een sloot kansen niet tot scoren. Vooral in de eerste helft deden de Londenaren zichzelf tekort. Armando Borja kapte en draaide zich vast, Nicolas Jackson was ongelukkig en Raheem Sterling niet scherp.

Laatstgenoemde vond dat zelf wel meevallen. Toen Sterling na een half uur de bal simpel oppikte na een fout in de opbouw van de Wolves, verzuimde hij breed te leggen op Cole Palmer die met de bal het lege doel in had kunnen lopen. Sterling deed het liever zelf, maar schoot tegen de op hem af komende doelman.

Sterling (r) heeft geen oog voor ploeggenoten en mist.

Kort na de rust beet de thuisploeg van zich af. Na missers van Joao Gomes (net naast) en Toti Gomes (kopbal tegen de keeper) kwam Wolverhampton op voorsprong. Pablo Sarabia vond met een afgemeten hoekschop het hoofd van ploeggenoot Lemina, die de bal het doel in stuurde.

Badiashile geeft 2-0 cadeau

Chelsea zag vervolgens een inzet van Nkunku van de lijn gehaald worden en ving bot bij het vragen om een strafschop. De thuisploeg wachtte rustig af zag het geduld beloond worden. In blessuretijd kregen de Wolves de 2-0 bijna cadeau van Chelsea-verdediger Benoit Badiashile.

De jonge Fransman werkte een lage voorzet zwak weg en legde zo klaar voor Doherty, die geen reden had om te twijfelen en raak schoot. Enkele minuten later dacht Premier League-debutant Nkunku met een rake kopbal (2-1) de spanning terug te brengen, maar zijn treffer kwam te laat.