Basisschool
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Acht jaar cel, tbs voor leraar basisschool Vlijmen na online misbruik 70 kinderen

De rechtbank in Den Bosch heeft een 45-jarige man uit Vlijmen veroordeeld tot acht jaar de cel en tbs met dwangverpleging voor seksueel misbruik. De man gaf meer dan twintig jaar les op een basisschool voordat hij augustus 2022 werd opgepakt. In diezelfde tijd zou hij via internet seksuele contacten hebben gehad met ten minste zeventig kinderen. Een meisje van 12 heeft hij in drie jaar tijd meermaals seksueel misbruikt.

Twee weken geleden, op de rechtszitting, bleek hoe omvangrijk het netwerk was dat verdachte Bas G. had opgebouwd. Volgens Omroep Brabant had de man 439 jonge kinderen in zijn Snapchataccount staan. Vanaf 2004 benaderde hij kinderen met seksuele bedoelingen. Hij nam naaktfoto's van ze, maakte video's en masturbeerde soms terwijl de kinderen vanaf hun beeldscherm moesten toekijken. Veel beeldmateriaal sloeg hij op zijn computer op.

De officier van justitie nam het de man op de zitting zeer kwalijk dat hij, juist als onderwijzer, geen rekening had gehouden met de gevoelens van jonge kinderen, soms pas 7 jaar oud. Hij heeft zijn beroep misbruikt voor zijn eigen lusten, aldus de officier.

Obsessie met jonge kinderen

Voor de rechtbank kwam twee weken geleden ook het meisje aan het woord dat hij had benaderd toen ze 12 jaar was. Ze spraken elkaar gedurende een periode van drie jaar dagelijks, vertelde ze. Drie keer nam hij haar mee naar het bos om seks te hebben. Uiteindelijk nam G. het meisje in vertrouwen, waarbij hij alles vertelde over zijn obsessie met jonge kinderen.

Het meisje deed aangifte toen ze hoorde dat de leraar door de politie was gehoord: hij had tijdens de zomervakantie een aantal kinderen benaderd op een naaktcamping bij het Brabantse Elsendorp. De eigenaar van de camping waarschuwde de politie. G. werd pal voor aanvang van het nieuwe schooljaar opgepakt.

Huilen

De straf tegen G. is conform de eis van de officier van justitie twee weken geleden. Tijdens de zitting begon hij te huilen toen hij de eis hoorde. Eerder in de rechtszaak zei hij het 12-jarige meisje als een 'gelijkwaardige partner' te hebben beschouwd. Over de rest van de beschuldigingen heeft hij zich niet uitgelaten.

Advertentie via Ster.nl