De vermiste Thomas van Zeewijk Vink
In samenwerking met
RTV Noord
NOS Nieuws

Grote zoekactie naar vermiste Groninger (25), duikers en drones ingezet

Een zoekactie naar een vermiste Groninger heeft vooralsnog niets opgeleverd. De 25-jarige Thomas van Zeewijk Vink vertrok in de nacht van vrijdag op zaterdag vanuit het centrum van Groningen naar huis. Sindsdien ontbreekt van hem ieder spoor.

Vandaag werd het zoekgebied uitgebreid en is met duikers en drones naar de man gezocht, meldt RTV Noord. Vrienden en collega's van het architectenbureau waar de man werkt, sloten zich bij de zoektocht aan. Ze liepen alle routes na die hij afgelegd zou kunnen hebben.

De zoektocht is gestaakt toen het donker werd. Morgenochtend wordt besloten of er verder wordt gezocht.

Camera's in kaart gebracht

"We kijken bij iedere woning, elk huis of pand of er deurcamera's zijn. Die camera's brengen we handmatig in kaart en die verzamelde informatie geven we aan de politie. Die kan dan de camera's uitlezen", zei een collega van de vermiste man vandaag tegen Dagblad van het Noorden. Het architectenbureau had zijn deuren geopend om bezorgde familie en vrienden op te vangen.

Agenten zoeken op het Oosterhamrikkanaal naar de vermiste man

Gisteren is onder meer met een helikopter en honden naar de man gezocht. Ook is toen gezocht op het Oosterhamrikkanaal en is de mogelijke route die hij nam al eens nagelopen.

Geen jas

Op het moment dat de man verdween, droeg hij een zwart shirt, een donkere broek en witte schoenen van Reebok. Hij droeg waarschijnlijk geen jas.

Bewoners op de route van de Kattenhage naar de Eerste Hunzestraat in Groningen wordt gevraagd eventuele camerabeelden, bijvoorbeeld van hun deurbel, met de politie te delen.

Advertentie via Ster.nl