NPO 3FM-dj Sophie Hijlkema voor het glazen huis in Nijmegen
NOS Nieuws

Wekdienst 17/12: 3FM Serious Request van start • Servië naar de stembus

Goedemorgen! Vandaag start 3FM met een nieuwe glazenhuisactie en gaat Servië naar de stembus voor een nieuw parlement.

Eerst het weer: de dag begint bewolkt met op diverse plaatsen soms motregen. In de loop van de dag breekt op steeds meer plaatsen de zon door, regionaal blijft de bewolking tot de avond hardnekkig. Bij een matige tot krachtige zuidwestenwind wordt het 10 graden.

Het weer van zondag 17 december

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de wegwerkzaamheden en bekijk hier waar er aan het spoor wordt gewerkt.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Nijmegen start NPO 3FM vandaag met de 21e editie van Serious Request. Dit jaar worden de drie dj's opgesloten in het Glazen Huis om geld in te zamelen voor de ziekte ALS.
  • Servië gaat naar de stembus voor vervroegde parlementsverkiezingen. De situatie in Kosovo staat hoog op de agenda. De verkiezingen worden gezien als een populariteitstest voor de pro-Russische president Aleksandar Vucic, die al tien jaar aan de macht is.
  • In het veldrijden worden in het Waalse Namen de wereldbekerwedstrijden verreden. De vrouwen beginnen om 13.34 uur en de mannen om 15.05 uur. Beide wedstrijden zijn live te volgen bij de NOS, via de NOS-app, NOS.nl, NPO 1 en NPO Radio 1.
  • Marathonschaatsers gaan met elkaar de strijd aan in Amsterdam. Zowel de wedstrijd van de mannen als die van de vrouwen is live bij de NOS te volgen, via de bovengenoemde kanalen.

Wat heb je gemist?

  • In het shorttrack zijn de wereldbekerwedstrijden in Seoul op dit moment bezig. Deze zijn tot 09.15 uur te volgen via deze livestream.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Het centrum van Deventer tovert zich dit weekend om voor het Dickens-festijn. Het werd dertig jaar geleden bedacht door een onderneemster in de stad, uit chagrijn:

Tienduizenden bij Dickens Festijn Deventer, dat ooit ontstond uit chagrijn

Fijne zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl