Lequincio Zeefuik viert zijn 0-2
NOS Voetbal

Hekkensluiter Volendam countert op bezoek bij Heerenveen naar drie punten

Kreeg FC Volendam een week geleden in de extra tijd alsnog de kous op de kop bij Feyenoord, dat in de extra tijd de winst naar zich toetrok, op bezoek bij sc Heerenveen had de defensieve opstelling van de hekkensluiter wel succes: 1-2.

Door de zege in Friesland is FC Volendam, dat sinds anderhalve week onder leiding staat van interim-trainer Michael Dingsdag, naast Vitesse gekomen, zij het dat de Arnhemmers zondag nog in actie komen tegen Almere City.

Oranje muur

Net als vorige week in De Kuip wierpen de Volendammers een massieve oranje muur op, ondertussen hopend op een snelle uitval met een succesvolle afloop. Heerenveen wist zich amper raad met die aanpak en kwam pas halverwege de eerste helft tot een dreigende actie: een schot van Van Amersfoort dat voorlangs ging.

Even later kregen de gasten waarvoor ze gekomen waren. Oliver Braude verkeek zich op een verre trap van George Cox, waarna Bilal Ould-Chikh een vrije doorgang had en de bal fraai met buitenkant links achter Andries Noppert deponeerde: 0-1.

Bekijk hier de samenvatting van het duel:

Bekijk de samenvatting van sc Heerenveen - FC Volendam

Voor rust was namens de thuisploeg alleen Mats Köhlert nog gevaarlijk met een kopbal die over het Volendamse doel vloog.

De opgave voor Heerenveen, dat in de vorige speelronde boog voor koploper PSV, maar daarvoor drie zeges op rij had geboekt, werd kort na de hervatting nog pittiger. Na slordig balverlies van de Friezen vond Volendammer Zach Booth de diepgaande Lequincio Zeefuik, die tot driemaal toe Syb van Ottele uitkapte en vervolgens Noppert verschalkte: 0-2.

Verse krachten

Er gloorde na 65 minuten toch weer hoop in de Friese harten toen de Noor Osame Sahraoui een aanval opzette die min of meer toevallig via invaller Patrik Walemark eindigde bij Ion Nicolaescu, ook al een verse kracht. De Moldaviër tikte van dichtbij de 1-2 binnen.

In de jacht op de gelijkmaker kwam Heerenveen niet verder dan afstandsschoten van Köhlert en Van Ottele, die allebei een prooi werden voor doelman Mio Backhaus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl