Joey Veerman juicht
NOS Voetbal

Veerman waant zich soms onoverwinnelijk met PSV: 'Er zit iets in deze ploeg...'

Het huidige PSV krijgt steeds meer trekjes van een onoverwinnelijke machine, zoals de club dat bijvoorbeeld in het verleden in twee periodes onder Guus Hiddink ook was. Ongeslagen koploper in de eredivisie, achtstefinalist in de Champions League en ook nog actief in de KNVB-beker.

Middenvelder Joey Veerman vertelt bevlogen, zoals we dat van hem kennen, over het bijzondere seizoen dat hij tot nu toe in Eindhoven beleeft.

"Je voelt gewoon iets in deze ploeg...", vertelt hij. "Iedere keer wanneer wij het veld oplopen, hebben wij het gevoel: wie kan van ons winnen? Het is lastig uit te leggen, ik denk dat iedereen dat gevoel bij ons heeft."

Koning van de assist

Veerman is een van de drijvende krachten achter het succes van PSV, dat zondagavond in Alkmaar tegen AZ (aftrap 20.00 uur) zijn perfecte score van vijftien overwinningen wil uitbreiden.

Hij is momenteel met negen voorzetten de koning van de assist in de eredivisie. De nummer twee op die lijst? Zijn ploeggenoot Johan Bakayoko met acht assists. Het geeft een indicatie van het ijzersterke seizoen dat PSV tot nu toe beleeft.

Veerman wil oogsten met PSV en dan naar EK: 'Zo, zou aardig toetje zijn'

Veerman is aan zijn derde seizoen bij PSV bezig, sinds hij in de winter van 2021 de deur bij sc Heerenveen achter zich dichttrok. Hij groeide vervolgens als voetballer onder trainers Roger Schmidt (2021/2022) en Ruud van Nistelrooij (2022/2023) en was succesvol met het twee keer winnen van de KNVB-beker en de Johan Cruijff-schaal.

Maar in het huidige seizoen met Peter Bosz aan het roer valt alles op zijn plaats, volgens Veerman. "We hebben een team met veel jonge talenten die een topseizoen beleven, met een mix van oudere, ervaren spelers die ook een topseizoen hebben. Daardoor plaats je je voor de achtste finales van de Champions League en win je vijftien wedstrijden in de eredivisie."

Als alles loopt zoals het nu loopt, dan zou een transfer aan het einde van het seizoen voor beide partijen een optie kunnen zijn.

Joey Veerman over zijn toekomst bij PSV

Veerman heeft sinds zijn komst in Eindhoven een stijgende lijn te pakken. Ook dwong hij afgelopen zomer een vaste plaats af in de selectie van het Nederlands elftal en krijgt hij van bondscoach Ronald Koeman geregeld speelminuten. Toch klonk er, met name vanuit de media, ook kritiek.

Kritiek

Veerman zou in topduels verbleken, niet altijd thuisgeven en het vooral alleen in de eredivisie laten zien. Terecht of niet, Veerman snoerde recentelijk zijn critici nog de mond met een vlekkeloos optreden in de topper tegen Feyenoord als verdedigende middenvelder, op de plaats van de teruggeschoven Jerdy Schouten.

De voetballer is zelf wel klaar met die discussie en laat alle meningen in talkshows en podcasts voor wat het is. "Ik ben nu 25 jaar. Ik zeg af en toe nog wel wat in de media en sommige mensen vinden het leuk en sommige mensen niet. Ik heb het hart op de tong, maar dat wordt me niet altijd in dank afgenomen."

Veerman heeft het naar eigen zeggen nog steeds prima naar zijn zin in Eindhoven, maar stiekem lonkt ook een buitenlands avontuur. Hij hoorde van PSV-clubgenoot Schouten, die vier jaar bij Bologna heeft gevoetbald, en van teamgenoten bij het Nederlands elftal al de mooiste verhalen over het spelen en het leven in de Serie A en La Liga.

Vreugde bij de spelers van PSV in het duel met Arsenal

Veerman, die in Eindhoven een contract tot medio 2026 heeft, zou aan het einde van een wellicht succesvol seizoen best willen vertrekken, maar volgens hem moet dan ook PSV positief in het verhaal staan. Geen gebakkelei dus. "Als ik heel eerlijk ben, zou ik het ook geweldig vinden om in Italië of Spanje te spelen, maar het is niet altijd aan jezelf."

"Als alles loopt zoals het nu loopt, dan zou een transfer aan het einde van het seizoen voor beide partijen een optie kunnen zijn. Mocht het niet gebeuren, dan ben ik ook heel blij bij PSV."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl