Hunter Biden
NOS NieuwsAangepast

Hunter Biden wil publiekelijk getuigen: 'Hier ben ik'

Hunter Biden, de zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, heeft een dagvaarding voor een getuigenis achter gesloten deuren verworpen en geëist dat hij in het openbaar mag getuigen.

Biden zei in zijn eerste openbare verklaring sinds hij tweemaal strafrechtelijk werd aangeklaagd dat hij "fouten heeft gemaakt", maar hij hekelde de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden omdat ze probeerden hem "te ontmenselijken". Allemaal met als doel om zijn vader in verlegenheid te brengen en te beschadigen, aldus Hunter Biden.

"Zes jaar lang ben ik het doelwit geweest van de meedogenloze aanvalsmachine van Trump die schreeuwde 'Waar is Hunter?' Nou, hier is mijn antwoord: hier ben ik", vertelde Hunter Biden aan verslaggevers.

Hunter sprak de pers toe bij het Capitool in Washington D.C.:

Hunter Biden: "Waar is Hunter? Ik ben hier"

Afzettingsonderzoek

Hunter Biden wees de dagvaarding voor een verklaring achter gesloten deuren af, omdat hij zei dat die gemanipuleerd kon worden. "Waar zijn ze bang voor? Hier ben ik, ik ben er klaar voor", zei Hunter Biden buiten het Capitool. "Ik ben hier om te getuigen in een openbare hoorzitting om alle legitieme vragen van de commissie te beantwoorden", zei hij.

Het onderzoek van het Huis is gericht op de vraag of Joe Biden zijn invloed heeft misbruikt toen hij vicepresident was onder Barack Obama. Hunter Biden heeft volgens de Republikeinen geprofiteerd van het beleid van zijn vader, die zelf ook betrokken zou zijn bij de zakenbelangen van Hunter. Maar volgens de Bidens en het Witte Huis is daar niets van waar en is het onderzoek politiek gemotiveerd.

De Republikeinen zijn er tot nu toe niet in geslaagd bewijzen te vinden voor de rechtstreekse betrokkenheid van president Biden.

Nieuwsuur maakte eerder een uitlegvideo over de beschuldigingen en in hoeverre ze zijn vader Joe Biden raken:

De (on)bewezen beschuldigingen tegen Hunter Biden

Wel worden er ethische vragen gesteld over de internationale activiteiten van de familie Biden, en volksvertegenwoordigers houden vol dat hun bewijsmateriaal een verontrustend beeld schetst van beïnvloeding van zakelijke transacties, vooral met buitenlandse klanten. "Er is geen bewijs ter ondersteuning van de beschuldigingen dat mijn vader financieel betrokken was bij mijn bedrijf, omdat dit niet is gebeurd", zei Hunter Biden vandaag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl