Chris Landman
NOS SportAangepast

Zowel Landman als De Graaf verliest finale Lakeside-darttoernooi

Darter Chris Landman heeft de finale van het Lakeside-toernooi, het WK van de WDF-bond, verloren. De 42-jarige Landman ging met 6-1 onderuit tegen de Belg Andy Baetens.

Bij de vrouwen kon Aileen de Graaf niet stunten tegen de Engelse Beau Greaves. De 33-jarige De Graaf verloor met 4-1 van de slechts 19-jarige Greaves.

Bij het jongenstoernooi was er wel Nederlands succes. De 15-jarige Bradley van der Velden pakte de wereldtitel ten koste van de Ier Adam Dee.

Bij het mannentoernooi was Baetens als eerste geplaatst. De Belg schoot uit de startblokken en won de eerste twee sets met 3-0.

In de derde set kwam Landman op voorsprong met een mooie 81-finish, maar Baetens antwoordde meteen met een finish van 170, de hoogst mogelijke score om een leg mee uit te gooien. Daarna pakte hij de beslissende leg en werd het 3-0 in sets. De vierde set ging wel naar Landman.

Meer sets zaten er niet in voor Landman. Baetens speelde niet meer zo goed als in het begin van de wedstrijd, maar de Nederlander miste teveel kansen. Baetens plaatste nog een prachtige 146-finish in de laatste set en is de eerste Belg die het Lakeside-toernooi weet te winnen.

Geen stunt De Graaf

Bij de vrouwen gold Greaves van tevoren als grote favoriet. Vorig jaar werd ze ook al wereldkampioen en eerder dit jaar won ze de World Matchplay voor vrouwen bij de PDC-bond. Daarnaast won ze tien toernooien bij de WDF en twaalf vloertoernooien voor vrouwen bij de PDC.

Greaves won drie sets op rij, waarna De Graaf ook op het scorebord kwam. Een comeback zat er echter niet, want Greaves pakte de vijfde set, waarmee ze haar Lakeside-titel behield.

De Graaf kon niet stunten tegen Beau Greaves

Door het winnen van de World Matchplay plaatste Greaves zich ook voor het WK van de PDC. Ze koos er echter voor om haar wereldtitel bij de WDF te verdedigen. Vorig jaar strandde Greaves bij de PDC in de eerste ronde tegen William O'Connor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl