Fortuna slaat toe in slotfase en voorkomt doelpuntloos gelijkspel tegen RKC

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard - RKC Waalwijk

Fortuna Sittard heeft thuis met grote moeite gewonnen van RKC Waalwijk. Het duel leek lange tijd uit te lopen op een doelpuntloos gelijkspel, maar vlak voor tijd maakte Tijjani Noslin de enige treffer: 1-0.

Door de zege klimt Fortuna naar de negende plek op de ranglijst, RKC blijft vijftiende.

Het was een wedstrijd die lastig op gang kwam. In de dertiende minuut kreeg Noslin een kansje om Fortuna op voorsprong te zetten, maar zijn kopbal na een goede voorzet van Ivo Pinto ging net naast.

Geen schot op doel voor rust

Ruim tien minuten later schoot Kaj Sierhuis een bal net over het doel, maar dat was wel het startschot van een reeks aanvallen van de thuisploeg, waar RKC weinig tegen in te brengen had. Fortuna was de betere ploeg in de eerste helft, maar beide teams gingen zonder ook maar één schot op doel de kleedkamer in.

Julian Lelieveld moest nog voor de rust het veld verlaten bij RKC. De verdediger kreeg in de eerste helft een gele kaart na een stevige tackle op Iñigo Córdoba en werd gewisseld door trainer Henk Fraser.

Noslin blij met doelpunt en zege: 'Trainer leerde ons om te genieten van die momenten'

Na rust ontstonden er wel grote kansen. RKC maakte een betere indruk dan in de eerste helft en Michiel Kramer kreeg na acht minuten een grote kans uit een corner, maar hij kopte hard naast het doel. Reuven Niemeijer kwam met nog twintig minuten te gaan dicht bij een treffer met een schot in de verre hoek.

Daarbuiten was het Fortuna dat meer mogelijkheden creëerde. Zo schoot Arianit Ferati hard over het doel en was Alen Halilovic enkele keren gevaarlijk.

Vlak voor tijd was het dan toch Noslin die, ondanks dat hij de bal niet lekker raakte, de bevrijdende 1-0 maakte. Het was geen beste pot, maar de fans in Sittard kunnen tevreden zijn met de drie behaalde punten.