Mookie Betts dolt met Shohei Ohtani tijdens de laatste 'Freeway series'; komend seizoen zijn ze ploeggenoten.
NOS Sport

Dodgers verleiden superster Ohtani met recordsalaris: 700 miljoen in tien jaar

Al weken gaat het onder honkballiefhebbers nergens anders over. Wat wordt de nieuwe club van de Japanse superster Shohei Ohtani, zonder twijfel de beste honkballer van het moment.

Op het moment dat de 29-jarige Ohtani bekend maakte open te staan voor een vertrek bij Los Angeles Angels barstte een hevige strijd los om zijn handtekening. Alle clubs in de Major League wilden hem, maar alleen de rijksten konden hem een aanbod doen.

Chicago Cubs, Atlanta Braves, Toronto Blue Jays en zijn eigen Los Angeles Angels vielen een voor een af. Zaterdag maakte Ohtani zelf zijn nieuwe club bekend: Los Angeles Dodgers.

Bestbetaalde honkballer ooit

Ohtani, die zowel als pitcher en als slagman tot de besten van de wereld behoort, gaat in tien jaar 700 miljoen dollar verdienen. Daarmee de bestbetaalde honkballer aller tijden. Tot vandaag stond dat record op naam van zijn ploegmaat Mike Trout, die in 2019 een contract voor 12 jaar ter waarde van 426,5 miljoen dollar tekende.

  • EPA
    Shohei Ohtani werd bij Los Angeles Angels een van de beste pitchers ter wereld...
  • AFP
    ... en ook als slagman hoort hij bij de besten van de Major League.

Ohtani was in maart al de grote man bij de Japanse eindzege in de World Baseball Trophy. Hij sloeg de meeste homeruns in de American League (44 homeruns) en ook als pitcher stond hij bovenaan de individuele ranglijsten.

En dat terwijl hij in augustus geblesseerd raakte aan zijn elleboog en daardoor de laatste maand van het seizoen miste. Desondanks werd Ohtani voor de tweede keer, na 2021, uitgeroepen tot Most Valuable Player.

Alleen het team bleef achter: Ohtani debuteerde in 2018 in de Major League, maar nog altijd is 2014 de laatste keer dat de Angels mochten deelnemen aan de play-offs. Bij de Dodgers verwacht Ohtani wel om de prijzen mee te kunnen doen.

Als slagman dan, want gooien zit er door zijn elleboogblessure het komende jaar nog niet in.

NOS-correspondent Anoma van der Veere ging tijdens de World Baseball Classic op bezoek bij het bekendste honkbalcafé van Tokio en peilde de Ohtani-manie.

Ohtani-mania in Japan: op bezoek in hét honkbalcafé van Tokio

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl