Studenten verlaten de campus tijdens de politieactie bij de universiteit van Las Vegas
NOS NieuwsAangepast

Schietpartij op universiteit Las Vegas, zeker drie doden

Op de campus van een universiteit in de Amerikaanse stad Las Vegas heeft een schutter drie mensen doodgeschoten. Een persoon ligt zwaargewond, maar in stabiele toestand, in het ziekenhuis. De schutter zelf is door de politie gedood.

Rond 12.00 uur plaatselijke tijd kwamen de eerste berichten naar buiten over schoten die in een van de gebouwen van het complex van de University of Nevada waren gehoord. Later werden er ook schoten gehoord bij een ander gebouw.

Er kwam een grote politieactie op gang. Even na 12.30 uur meldde de politie dat een verdachte was gelokaliseerd en dat die niet meer in leven was. Over het motief van de schutter is door de politie niets bekendgemaakt. Een bron bij de politie meldt aan persbureau AP dat het gaat om een hoogleraar die tevergeefs zou hebben geprobeerd een baan te bemachtigen aan de universiteit.

Paniek

De schietpartij veroorzaakte paniek onder studenten van de University of Nevada, die vertellen hoe ze in gebouwen op de campus van de universiteit een schuilplaats zochten en schoten hoorden. Veel studenten en medewerkers sloten zichzelf op in leslokalen.

"We zaten met 200 studenten in een gebouw", vertelt een student aan CNN. "Veel mensen waren in paniek." Ze werden door de politie naar buiten geleid met hun handen omhoog. "De ruiten waren kapot en er lag overal glas."

De schietpartij had ook gevolgen voor het internationale vliegveld Harry Reid bij Las Vegas. Vliegtuigen op weg naar naar de luchthaven kregen tijdelijk geen toestemming om te landen en andere vluchten liepen vertraging op.

In oktober 2017 werd Las Vegas opgeschrikt door een aanslag op een festival, waarbij zestig mensen om het leven kwamen. Ook vielen er honderden gewonden. De schutter opende toen vanuit een hoog gebouw het vuur op een menigte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl