NOS Nieuws

Ontvoerde man ontsnapt uit woning in België

Een 27-jarige man uit Den Haag die zondag 26 november was ontvoerd, is vanochtend ontsnapt aan zijn ontvoerders in België.

Volgens de Haagse politie is de man in goede gezondheid. Er zijn nog geen verdachten aangehouden. Verdere details zijn niet bekendgemaakt. De politie doet samen met de Belgische collega's onderzoek.

'Vastgebonden op stoel'

Meteen op het moment dat de vermissing van de Hagenaar werd gemeld bij de politie, werd al uitgegaan van ontvoering. Een familielid van de gijzelaar zei vrijdag tegen Omroep West dat hij vorige week zondag een filmpje toegestuurd kreeg met daarin een man die vastgebonden op een stoel zit.

"Toen ik de opname ontving, ben ik gelijk naar de politie gegaan. Daar heb ik het filmpje laten zien en sindsdien onderzoeken ze de zaak. Ik weet zeker dat het mijn broer is, omdat ik hem herken aan zijn oren, gezicht en kledingstijl."

De politie zette een groot onderzoeksteam op de zaak en vroeg via Opsporing Verzocht en het Omroep West-programma Team West om tips van het publiek.

Conflict over drugs

Het Parool schreef eerder dat de man volgens ingewijden was ontvoerd vanwege een conflict over een grote gestolen partij cocaïne. Volgens de krant ging het om meer dan duizend kilo. De man van 27 zou bij zijn huis zijn ontvoerd. Volgens Het Parool gebeurde dat om de mensen die de partij drugs hadden gestolen onder druk te zetten.

Het familielid zegt dat zijn broer er niets mee te maken heeft. Volgens hem heeft zijn broer geen vijanden en had hij voor de ontvoering geen ruzie met anderen. De broer gaat uit van een vergissingsontvoering.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl