Erling Haaland belaagt scheidsrechter Simon Hooper
NOS Voetbal

Manchester City aangeklaagd vanwege gedrag spelers na besluit scheidsrechter

De Engelse voetbalbond FA heeft Manchester City aangeklaagd vanwege het gedrag van sommige spelers na het gelijke spel tegen Tottenham Hotspur (3-3). Meerdere spelers waren boos omdat de scheidsrechter Simon Hooper floot toen City-aanvaller Jack Grealish op weg leek naar de winnende treffer.

Vooral sterspeler Erling Haaland was witheet. De scheidsrechter verzuimde om voordeel te geven toen Grealish na een Spurs-overtreding op Haaland alleen op het vijandelijke doel afging.

De FA vindt dat de club er niet in is geslaagd om spelers zich op een fatsoenlijke manier te laten gedragen. Haaland wordt niet apart gestraft volgens de bond.

'Volgende vraag'

Pep Guardiola liet direct na afloop weten geen vraag over de situatie te willen beantwoorden. "Volgende vraag. Ik geef geen Mikel Arteta-commentaar", verwijzend naar de trainer van Arsenal die in november werd geschorst na kritiek op de arbitrage.

De club heeft nog tot donderdag de tijd om te reageren op de aanklacht.

De woedende Haaland zorgde voor hilariteit op social media. Zijn boze gezicht werd onder andere op het schilderij De Schreeuw van Edvard Munch geplakt. De Noorse topspits, die eerder ook zijn onvrede uitte op X, kon dat wel waarderen: 'Dit maakt me voor het eerst aan het lachen vandaag.'

Bewerkte foto van Erling Haaland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl