NOS NieuwsAangepast

Podcast De Stemming: Afscheid, koppeltjes en de gouden formatieregel

De formatiegesprekken waren ook deze week in volle gang. De lucht werd geklaard en de fase van 'goede gesprekken' is aangebroken. In koppeltjes werden er stappen gemaakt en het wachten is nu op het verslag van verkenner Ronald Plasterk. Xander en Joost hadden graag bij de gesprekken gezeten, die volgens de overlevering ronduit plezierig waren.

Er werd deze week afscheid genomen van 80 Kamerleden, maar daar kwamen er ook weer 80 nieuwe, of niet zo nieuwe, voor terug. In de wandelgangen mogen Joost en Xander de plenaire zaal in en spreken ze nieuw- en oudgedienden.

Na de installatie van die nieuwe Kamer, bleek ook meteen de nieuwe werkelijkheid. Een ingewikkelde voor het demissionaire kabinet, nu er een rechtse meerderheid is, zag Xander. Al in de eerste regeling van werkzaamheden werd een debat aangevraagd om de spreidingswet die nu in de Eerste Kamer ligt te torpederen. En dat nu de problemen in Ter Apel groter zijn dan ooit.

Deze aflevering van De Stemming kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren.

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl