NOS Nieuws

Pret, gladheid en code geel door sneeuwval

Op verschillende plekken in het land heeft het gisteravond en vannacht gesneeuwd, waardoor een dun wit tapijt zich over straten en paden heeft verspreid. Door de combinatie van natheid, lage temperaturen en sneeuwresten is het op veel wegen glad. Het KNMI heeft code geel afgekondigd voor het hele land, behalve in Zeeland.

Hoewel de sneeuwval beperkt was, waren er hier en daar toch wat mensen die er sneeuwpoppen van konden maken. Wie nu nog van plan is om wat met de sneeuw te maken, is waarschijnlijk te laat. Inmiddels is de sneeuw grotendeels verdwenen.

  • Martijn Klungel/NOS Ooggetuige
    Sneeuw in Eelde
  • Inge Brons/NOS Ooggetuige
    Gisteravond in Bladel konden ze zelfs drie sneeuwpoppen maken
  • Bert de Bruin/NOS Ooggetuige
    De Sint in de sneeuw in Tilburg

Op de weg leidt de verwachte gladheid vooralsnog niet tot grote problemen, laten de ANWB en Rijkswaterstaat weten. Toch veroorzaakt de gladheid ongelukken. Zo raakte een fietser in het Gelderse Kilder gewond door een val op een fietspad. Omroep Gelderland schrijft dat er meerdere valpartijen op hetzelfde fietspad waren.

In het noorden van het land belandden twee automobilisten in de sloot, in Onderdendam. Gisteravond reed een Lamborghini op de A67 bij Eersel tegen de vangrail. De chauffeur bleef ongedeerd, maar de dure auto raakte zwaar beschadigd.

Ook uit Utrecht komen meldingen van gladheid binnen. RTV Utrecht meldt dat de politie en ambulancepersoneel regelmatig in actie moesten komen. Onder meer in De Bilt ging het mis. Daar verloor een man de macht over het stuur, mogelijk door de gladheid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl