Brandweer bij de woningen in Bruinisse
NOS NieuwsAangepast

Brandweer trekt zich terug bij brand Bruinisse vanwege vuurwerk op zolder

De brandweer heeft zich bij een woningbrand in Bruinisse teruggetrokken omdat er vuurwerk op zolder van een van de woningen lag opgeslagen. Inmiddels is de brand onder controle. De kisten waarin het vuurwerk zat zijn natgemaakt en naar beneden gebracht.

De brandweer was groot uitgerukt voor een brand in drie woningen. De brand werd al snel opgeschaald naar zeer groot, maar op aangeven van de politie stopte de brandweer met blussen. "In het kader van ieders veiligheid zijn de naastliggende huizen daarom ook ontruimd", meldt de veiligheidsregio.

Hoeveel vuurwerk er op de zolder was opgeslagen en hoe de politie ervan wist, kon een woordvoerder van de veiligheidsregio niet zeggen aan de NOS. "We hebben wel van de politie te horen gekregen dat bij de hoeveelheid die er ligt de kans bestaat dat er een groot gat in het dak zou verschijnen als het mis zou gaan", zei de woordvoerder.

Bluskanon

Na het terugtrekken van de brandweerlieden werd verder geblust met een bluskanon op afstand. Uit de regio Rotterdam was een drone gekomen die dichter bij de brand kon kijken. Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen.

De bewoners die hun huis moesten verlaten werden opgevangen in het dorpshuis van Bruinisse. De burgemeester van de gemeente Schouwen-Duiveland, Jack van der Hoek, heeft een bezoek gebracht aan het dorpshuis om de bewoners een hart onder de riem te steken.

Omwonenden van de brand kregen van de gemeente een brief waarin stond dat ze voorlopig het beste binnen konden blijven. Volgens de woordvoerder was er wel rookontwikkeling, maar zijn er geen stoffen zoals asbest aangetroffen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl