Twente kraakt code Adelaarshorst en beëindigt ongeslagen reeks Eagles

Bekijk de samenvatting van Go Ahead Eagles - FC Twente

FC Twente heeft in de eredivisie op bezoek bij Go Ahead Eagles met 1-3 gewonnen. De Tukkers leken zich in de tweede helft af te laten bluffen, maar rechtten net op tijd de rug.

Daarmee kwam er een einde aan een geweldige thuisreeks van Go Ahead. De Deventenaren waren in de Adelaarshorst liefst dertien wedstrijden op rij ongeslagen.

Twente blijft vierde in de eredivisie. Nummer vier AZ heeft hetzelfde aantal punten, maar een wedstrijd minder gespeeld dan de Tukkers. Go Ahead Eagles blijft vijfde, maar ziet Sparta tot op één punt naderen.

Twente begon buitengewoon voortvarend in Deventer. Na 33 seconden lag de bal er al in, toen Manfred Ugalde een goede voorzet van Sem Steijn binnenkopte.

Go Ahead Eagles liep zich daarna voortdurend stuk op de hechte defensie van Twente. Na een snelle uitbraak maakte Steijn de 2-0, zijn achtste van het seizoen.

Na rust liet Go Ahead zijn vertrouwde, strijdlustige gezicht zien. Twente liet zich juist steeds vaker aftroeven en werd met de minuut verder naar achteren gedrukt.

Llansana breek de ban

Een doelpunt hing in de lucht en kwam er na dik een uur spelen. Enric Llansana plukte de bal van grote afstand uit de lucht en stuurde die knap de hoek in. Doelman Lars Unnerstall was kansloos.

Bekijk hieronder de reacties van trainers Joseph Oosting (FC Twente) en René Hake (Go Ahead Eagles):

De thuisploeg rook bloed, met nog meer dan twintig minuten op de klok. Bij Twente dachten ze misschien even terug aan de derby tegen Heracles Almelo, toen een 2-0 voorsprong als sneeuw voor de zon verdween.

Maar toen ontsnapte invaller Younes Taha. Hij snelde alleen op het doel af en wipte de bal uiterst gevoelig over de uitgekomen keeper Jeffrey de Lange heen.

In het laatste kwartier zette Go Ahead alles op alles en kwam via Bobby Adekanye en Willum Willumsson nog dicht bij een tweede aansluitingstreffer. Unnerstall voorkwam dat met goed keeperswerk: waardoor de ongeslagen thuisreeks van Go Ahead sneuvelde.