NOS Nieuws

Brabander ramt auto's op Belgische snelweg met gestolen bezorgauto

Een Nederlander heeft gisteravond op een snelweg bij Antwerpen meerdere auto's aangereden met een gestolen bestelwagen van een pizzeria. De man van 30 uit Halsteren (Noord-Brabant) sloeg uiteindelijk over de kop. Hij is zwaargewond aangehouden in het ziekenhuis.

Aan het begin van de avond belde een hotel in Etten-Leur de politie omdat een man daar had gegeten en gedronken zonder te betalen. Agenten noteerden de gegevens van de man en vertrokken vervolgens weer. Omdat hij niet bekend staat als veelpleger, was het volgens de politie geen strafrechtelijke zaak maar een civiele kwestie.

Rond 22.00 uur nam het hotel opnieuw contact op met de politie. Dit keer was diezelfde man ervandoor gegaan met de bestelbus van een pizzeria in Etten-Leur. De bezorger was bij het hotel om een bestelling af te leveren.

Enige tijd later bleek dat de dief op de E19 vanaf de Nederlandse grens richting Antwerpen verschillende auto's had aangereden. Hoeveel precies is nog niet duidelijk. Wel staat vast dat er geen andere mensen gewond raakten.

'Een gek die mensen aan het rammen was'

Een van de bestuurders die werd geramd door de man doet zijn verhaal in de Gazet van Antwerpen. "Wij reden tegen 120 km/u op de E19 en ineens reed er iemand achteraan tegen mijn wagen", vertelt deze Steven. "Die man was gewoon een gek die mensen aan het rammen was."

Steven zegt dat de man ook een valhelm droeg, wat zou wijzen op opzet bij de botsingen. De politie in Nederland kan dat niet bevestigen. De Belgische politie was niet bereikbaar voor commentaar.

De eigenaar van de pizzeria zegt dat zijn medewerker is geschrokken van de diefstal. "Het is al moeilijk om aan personeel te komen en dan gebeurt dit. Hij is gelukkig niet gewond geraakt", zegt hij tegen Omroep Brabant. De eigenaar wil de schade op de dief verhalen. "Dat zal nog wel even duren, omdat hij naar een ziekenhuis is gebracht en is aangehouden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl