De Engelse politie is druk met de supporters van Legia Warschau
NOS Voetbal

45 Legia Warschau-fans voor de rechter in Birmingham na rellen bij Aston Villa

De rellen rondom het Conference League-duel tussen Aston Villa en Legia Warschau krijgen een staartje. 45 fans van de Poolse club staan vandaag in Birmingham terecht voor de rellen van afgelopen donderdag.

De lokale politie meldt dat de meesten van hen zijn aangeklaagd om verstoring van de openbare orde. Twee personen moeten zich verantwoorden voor het aanvallen van politieagenten en één voor het bezit van een mes. Vijf agenten en twee politiepaarden raakten donderdag gewond.

De onrust vond plaats voor de aftrap van het duel tussen Villa en Legia, dat de thuisploeg met 2-1 won. "De aangeklaagden zijn tussen de 21 en 63 jaar oud, en ongeveer veertig komen vermoedelijk uit Polen. Van een klein aantal wordt aangenomen dat ze in het Verenigd Koninkrijk wonen", meldde de politie van West Midlands.

De wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor Aston Villa

Fans van Legia misdroegen zich al eerder rondom de wedstrijd tegen AZ begin oktober. Als straf daarvoor mocht de Poolse club geen supporters meenemen naar de uitwedstrijd tegen Zrinjski Mostar. Ook kreeg de Poolse club van de tuchtcommissie van de UEFA een geldboete van 15.000 euro.

Apart onderzoek

De UEFA benadrukte toen dat het alleen gaat om de problemen die zich tijdens het duel voordeden. Naar de incidenten na de wedstrijd in Alkmaar loopt nog een apart onderzoek.

Legia is over anderhalve week de laatste tegenstander van AZ in de groepsfase van de Conference League. Vanwege de ongeregeldheden in Alkmaar besloot AZ uit voorzorg geen fans mee te nemen naar Warschau.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl