Een gasaansluiting
NOS NieuwsAangepast

Zinkgat in Maassluis, tientallen huizen zonder gas en water

In Maassluis hebben tientallen huishoudens zonder gas en water gezeten. Bij werkzaamheden aan de Lijnbaan is vrijdagmiddag een waterleiding gesprongen en kwam er ook water in gasleidingen terecht.

Volgens waterbedrijf Evides hadden in totaal 43 woningen geen water en werd bij zo'n 60 woningen het gas afgesloten. Elektriciteit werkte nog wel. Vanochtend had iedereen weer water. Zo'n twintig woningen hebben nog geen gas.

Koud

Voor bewoners waar het water werd afgesloten, werd een watertappunt geregeld. Mensen die zonder gas zitten en daardoor de verwarming niet aan kunnen doen, kunnen als ze het koud krijgen terecht in een sporthal die is opengesteld als opvanglocatie.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond zegt tegen Rijnmond dat daar vooralsnog niemand is.

Zinkgat

Door de gesprongen leiding kwam een deel van de straat onder water te staan en ontstond een zinkgat, een gat van drie bij vier meter dat vol staat met water. Een woordvoerder van Evides noemt het een 'spoelgat'.

De Veiligheidsregio meldt dat er zand en rijplaten worden neergelegd. Begin volgende week wordt de straat waarschijnlijk hersteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl