Hans van der Mee werd doodgeschoten in zijn winkel
NOS Nieuws

Man vast voor roofmoord op Rotterdamse winkelier in 1990

De politie heeft ruim 33 jaar na de roofmoord op een 54-jarige winkelier uit Rotterdam een verdachte opgepakt. Het gaat om een 59-jarige man uit Rotterdam.

Hans van der Mee en zijn vrouw Mia werden in februari 1990 in hun winkel voor huishoudelijke apparatuur in de Ruilstraat overvallen door twee mannen. Een van hen pakte de winkeliersvrouw en nam haar mee naar een ruimte achter in de winkel. Daar werd ze geschopt en bedreigd met een vuurwapen.

De andere overvaller schoot Hans van der Mee neer in de winkel, waarna beide overvallers ervandoor gingen. Van der Mee overleed aan zijn verwondingen.

De verdachte is dinsdag aangehouden en vandaag is zijn voorarrest verlengd, meldt het Openbaar Ministerie. Hij zit in alle beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

De winkel van Hans en Mia van der Mee in Rotterdam

In meerdere opsporingsprogramma's werd de afgelopen jaren aandacht besteed aan de moord, maar tot een doorbraak kwam het niet. In september heropende het coldcaseteam van de Rotterdamse politie de zaak omdat er nieuwe aanwijzingen waren.

Het team hoopte dat een van de betrokkenen spijt had gekregen en bereid was informatie te geven. De hoofdofficier van justitie loofde tevens een beloning van 30.000 euro uit voor de gouden tip.

Of een tip uiteindelijk tot de aanhouding heeft geleid, willen het OM en de politie niet bekendmaken. Volgens het OM is het ook nog te vroeg om te zeggen of de beloning kan worden uitgekeerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl