NOS Nieuws

Edwin Evers keert terug op Radio 538 met eigen programma

Dj Edwin Evers keert terug op de radio. Dat heeft hij bekendgemaakt in De 538 Ochtendshow. "Ik kom vanaf 2 februari het weekend inluiden en daar heb ik veel zin in." Evers krijgt een eigen radioprogramma op vrijdagmiddag: Evers & Co. Hij noemt dat een lang gekoesterde wens.

De 52-jarige Evers presenteerde ruim twee decennia het ochtendprogramma Evers Staat Op. Eerst deed hij dat voor 3FM en in 2000 stapte hij over naar Radio 538. Hij groeide in die periode uit tot een van de populairste dj's van Nederland.

Eind 2018 stopte hij met zijn ochtendprogramma en nam hij "een radiopauze", omdat hij naar eigen zeggen toe was aan iets anders. "Ik kijk uit naar een ander leven waarin ik hopelijk meer ruimte krijg om me bezig te houden met het schrijven en maken van muziek, voordat ik eventueel begin aan een nieuw radioavontuur", zei hij toen.

Zo maakte hij zijn terugkomst vanochtend bekend:

Edwin Evers keert terug bij radio 538

Evers Staat Op was tot eind december 2018 een van de best beluisterde radioprogramma's van Nederland. Het werd onder meer populair door de vele imitaties die Evers deed van bijvoorbeeld de voetbalbroers De Boer, Johan Cruijff, Willibrord Frequin en Peter R. de Vries.

Een van Edwin Evers' bekendste imitaties was die van Frank en Ronald de Boer:

Hoe deed Edwin Evers Frank en Ronald de Boer na?

Evers maakte na zijn radioprogramma onder meer een nieuw album en een podcast met de koning. Ook viel hij meerdere keren in op de radio, onder meer voor Coen Swijnenberg die in 2019 even stopte met het programma De Coen en Sander Show.

Bekijk hoe Evers in 2018 afscheid nam van zijn eigen ochtendshow:

'Dank voor het trouwe luisteren, geniet van alles, gun elkaar wat'

In 1999 won hij de Marconi Award voor beste radioman, een prijs die hij in 2002 en 2009 ook kreeg. In 2014 ontving hij de Marconi Oeuvre Award. De jury vond hem toen "een genre op zich" en "van onschatbare waarde voor het radiolandschap".

Evers zegt dat hij de radio niet heeft gemist, omdat hij druk is geweest met andere dingen. Hij kijkt wel uit naar zijn eigen show, benadrukt hij. Evers & Co is vanaf februari op vrijdagen tussen 14.00 en 18.00 uur op Radio 538 te horen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl