Medewerkers van de brandweer brengen een van de honden in veiligheid
NOS Nieuws

Gewonden bij grote brand in huis vol dieren in Spijkenisse

Bij een uitslaande brand in een huis in Spijkenisse zijn twee bewoners gewond geraakt. In het huis waren ook veel dieren, waarvan zeker een aantal is gered volgens een woordvoerder van de brandweer.

De brand brak woensdagavond uit iets na 20:00 uur op een zolderkamer van een rijtjeshuis aan de Salamanderveen. Twee mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht voor het inademen van rook, meldt de veiligheidsregio. De bewoners van de getroffen woning en hun buren kunnen in ieder geval vannacht niet thuis slapen.

De dierenambulance heeft meerdere huisdieren van de bewoners van het getroffen rijtjeshuis meegenomen. Het gaat om vijf slangen, een hagedis, twee honden en twee katten, vertelt een woordvoerder van de brandweer. De reptielen zaten in terraria. Een groot terrarium werd met een hoogwerker uit een raam gehesen. De dieren worden tijdelijk opgevangen.

Dit zijn beelden van de brand:

Gewonden bij brand Spijkenisse, ook veel dieren in woning

Terraria

Volgens Rijnmond waren er mogelijk nog meer dieren in de woning. "Veel dieren zitten nog binnen", liet een woordvoerder van de brandweer woensdagavond weten. Om hoeveel dieren het nog zou gaan is onbekend. Het zou in ieder geval om enkele slangen gaan.

De brandweer deed er uren over om het vuur te blussen omdat de plek van de brand onder het dak moeilijk bereikbaar was. Hoe de brand is ontstaan, is vooralsnog onbekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl