NOS NieuwsAangepast

Ondanks lokale gladheid weinig problemen in ochtendspits

In het oosten, zuidoosten en midden van het land is het plaatselijk glad geweest door sneeuw en hagel en opvriezing van natte weggedeelten. Voor het grootste deel van het land had het KNMI vanochtend vroeg code geel afgekondigd. Alleen Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Zeeland waren 'groen'. Rond 09.00 uur was er in geen enkele provincie meer sprake van code geel.

De gladheid heeft tot weinig problemen in de ochtendspits geleid. Op de snelwegen gebeurden enkele ongelukken die tot vertraging leidden, zoals op de A28, de A12 en de A50, maar die zijn niet veroorzaakt door gladheid. De ANWB spreekt van "een normale woensdagochtendspits".

"Op de snelwegen is door Rijkswaterstaat goed gestrooid en daar is dus niet zoveel aan de hand. Gladheid lijkt zich vooral lokaal voor te doen", zei de ANWB eerder.

Overlast door sneeuw en gladheid in deel Nederland

Het slechte weer leidde gisteravond en vannacht op sommige plekken wel tot ongelukken. In en rond Apeldoorn vonden meerdere botsingen plaats, onder meer op de A50. Ter hoogte van Loenen ging het zelfs twee keer mis. Meerdere auto's en een vrachtwagen liepen schade op en een toerit naar de A50 werd tijdelijk afgesloten.

In Bleiswijk bij Zoetermeer viel een gewonde tijdens wegwerkzaamheden. Een bestuurder raakte gewond toen hij op de A12 op een pijlwagen reed, Mogelijk speelde het slechte weer daarbij een rol. Een agent, op weg naar dat ongeluk, vloog uit de bocht omdat hij moest uitwijken voor een andere auto. Hij bleef ongedeerd maar de politieauto liep flinke schade op.

In het Drentse Klijndijk schoot een auto van de weg op de N34 door de sneeuwval. Op de N7 bij Groningen botste een auto door de gladheid tegen de vangrail. Op de N11 bij Alphen aan den Rijn schaarde een vrachtwagen door gladheid op een afrit.

Meerdere plekken in Nederland waren bedekt met een laag sneeuw:

 • NOS/Wouter van Bernebeek
  Sneeuwval in Beekbergen
 • J. Schutten
  Een laagje sneeuw in Hengelo
 • NOS/Albert
  Een auto is bedekt met sneeuw in Borne
 • NOS/Sander en Jasper de Smalen
  In Voorthuizen kon al een sneeuwpop gemaakt worden
 • NOS/Gert Warta
  Ook in Groningen was in de ochtend sneeuw te zien

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl