Verstappen met de beker in Abu Dhabi
NOS Sport

Verstappen weemoedig na laatste race in droomauto: 'Kans op nog zo'n seizoen klein'

Max Verstappen is bepaald geen sentimenteel type. Maar de gedachte dat zijn tijd in de Formule 1-auto van zijn dromen erop zit, maakte hem toch wat weemoedig.

Want zijn haast perfecte seizoen zit er na een makkelijke zege in Abu Dhabi op. En dus gaat de RB19 op de schop en rolt die in maart 2024 als het nieuwe seizoen begint als de RB20 uit de Red Bull-garage.

En of die ook weer zo perfect bij Verstappen past, is nog maar de vraag. "De kans dat we nog een keer zo'n seizoen als dit draaien, is klein", zei de drievoudig wereldkampioen na zijn winst in Abu Dhabi. Bij ViaPlay kon je aan zijn gezicht zien dat hem dat wat deed.

Even knokken, daarna de zege

In Abu Dhabi boekte Verstappen een zege zoals hij er veel boekte de afgelopen maanden. Even knokken met Charles Leclerc (Ferrari) en daarna recht vooruit naar de overwinning.

"Dat duel in de eerste ronde was leuk", zei Verstappen. "Het was een verrassend move van Leclerc, maar ik wist dat hij vooral bezig was met de tweede plek in het WK voor teams."

Hieronder de eindstand in het WK:

En dus schudde Verstappen de Monegask zonder heel veel moeite van zich af. Na de race had hij wat mooie woorden over voor Franz Tost, de afzwaaiende teambaas van AlphaTauri, die hem ooit liet debuteren in de Formule 1.

Verder sprak hij vooral over zijn teamgenoten. "Ik heb dit jaar het meest genoten van de sfeer en de lol in het team. Winnen is leuk en bevredigend, maar iedereen aan het werk zien en zien dat ze alles geven voor jou als coureur is heel bijzonder."

Winnen is leuk

Zelf kreeg Verstappen de complimenten van zijn teambaas Christian Horner, die van hem had genoten. Dat hij ook na het veiligstellen van zijn WK-winst in Qatar scherp bleef, dwong respect af.

Dat vond hij zelf heel normaal. "Zo ben ik opgevoed en opgegroeid. Ik doe altijd en overal mijn best. Waarom zou ik niet willen winnen? Winnen is toch leuk?"

En omdat Verstappen winnen zo leuk vindt, hielp Red Bull hem aan een record: hij reed dit seizoen 1.000 rondjes aan kop. "Ik wist dat 1.000 rondjes leiden in een seizoen in de pijplijn zat. We hebben de pitstops zo getimed dat ik dat aantal haalde. Daarom zei ik dat ze eerst Sergio Pérez naar binnen mochten halen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl