NOS Voetbal

Veerman: 'Twente stond vanaf minuut één onder druk en dan ga je fouten maken'

Joey Veerman keek ogenschijnlijk nauwelijks meer op van de zoveelste zege van PSV deze competitie, de dertiende op rij al voor de koploper die nog geen punt heeft hoeven inleveren.

Ook de uitbeurt bij FC Twente, die op voorhand als de 'eerste grote test' in de eredivisie werd bestempeld, leverde geen grote problemen op: 0-3. "Volgens mij hadden we iedere uitwedstrijd met vier goals verschil gewonnen. We gaan gewoon lekker door."

Veerman na dertiende eredivisiezege op rij: 'We gaan gewoon lekker door'

De rode kaart voor Twentenaar Mees Hilgers halverwege de eerste helft al bij een 0-0 stand, vormde een flinke steun in de rug voor de gasten. Maar dat had PSV zelf afgedwongen, vond Veerman. "We hadden verwacht dat zij zouden stormen het eerste kwartier, maar ik denk dat zij vanaf minuut één onder druk stonden. Daardoor ga je fouten maken en krijg je uiteindelijk een rode kaart."

"Dan moet nog wel die 1-0 vallen en dat gebeurt natuurlijk op een goed moment", aldus de maker ervan, vlak voor rust.

'Te veel risico'

Een onnodige tegentreffer, vond Robin Pröpper, die de hand in eigen boezem stak. "Ja, daar namen we iets te veel risico. Zonde natuurlijk. Wij waren in de aanval en creëren bijna een grote kans. Alleen was de restverdediging helaas niet op orde. We stonden ineens in ondertal. Dat straffen zij ontzettend goed af."

Maar daarmee was de wedstrijd in zijn optiek nog niet gespeeld. "Je weet dat je onder druk komt te staan als je elf tegen tien staat tegen een goed PSV. We bleven er op zich nog wel in geloven, ook na de rode kaart. Maar als je dan in de blessuretijd van de eerste helft 1-0 achter komt, wordt het heel lastig om punten te pakken."

En toen kwam de 0-2 er kort na rust nog eens achteraan, nota bene via het hoofd van Pröpper zelf. "De bal werd vanaf één meter tegen mijn gezicht aan gekopt. En dan valt-ie erin... Tja, wat moet je eraan doen?"

"Toen bloedde de wedstrijd een beetje dood. Die 2-0 viel te snel. Zolang je nog in de wedstijd kunt blijven met 1-0, hoop je in de laatste minuten misschien nog wat te kunnen doen. We hebben het geprobeerd en zijn blijven vechten. Uiteindelijk is het natuurlijk een verdiende nederlaag, maar ik had het nog wel willen zien als het elf tegen elf was gebleven."

Plezier

Veerman had vooral weer genoten. "Ik denk dat wij gewoon een heel goede ploeg hebben. En dat is heerlijk om in te spelen. Je ziet dat alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Als ik voor mezelf spreek: op het middenveld heb ik gewoon een goede klik met Schouten."

"Maar ook als Saibari erin komt, of Tillman of Til. Het valt allemaal goed in elkaar tot nog toe en dan heb je er ook plezier in. Dat kun je ook wel zien, denk ik."

Bekijk de samenvatting van FC Twente-PSV

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl