Heerenveen wint middenmotersduel van Fortuna en stijgt naar zevende plek

Bekijk de samenvatting van sc Heerenveen- Fortuna Sittard

In eigen huis heeft sc Heerenveen het middenmotersduel met Fortuna Sittard in zijn voordeel beslist: 3-0. Thom Haye scoorde tweemaal uit een strafschop. Door de zege stijgt Heerenveen naar de zevende plaats, Fortuna staat elfde.

Heerenveen opende iets ambitieuzer, maar was onzuiver. Een misser achterin leidde tot een kans voor Fortuna-aanvaller Tijjani Noslin. Doelman Andries Noppert keerde het schot en vloog vervolgens naar de hoek bij een poging van Alen Halilovic, de Kroaat die jaren geleden één seizoen op huurbasis uitkwam voor Heerenveen.

Handsbal

De Friezen kwamen in de extra tijd van de eerste helft op voorsprong door een benutte strafschop van Thom Haye. Die werd toegekend na een handsbal van verdediger Mitchell Dijks, die ook een verleden heeft bij Heerenveen.

Ook na rust kreeg Heerenveen een penalty en wederom bleef Haye rustig vanaf elf meter. In de slotfase maakte Ion Nicolaescu de 3-0 uit een counter.