Rellen in het centrum van Dublin, eerder vanavond
NOS NieuwsAangepast

Rellen in Dublin na mesaanval op vrouw en kinderen

Na een mesaanval vanmiddag in de Ierse hoofdstad Dublin zijn rellen uitgebroken. De lokale politie spreekt van "hooligans uit rechts-extremistische hoek".

Een vrouw en drie kinderen raakten bij de aanval van vanmiddag gewond. Ook de dader liep verwondingen op. Alle vijf zijn naar het ziekenhuis gebracht. De aanvaller werd vlak daarvoor aangehouden.

Hulpdiensten spreken van een "ernstig incident". De vrouw en één van de drie kinderen, een meisje van 5, zijn zwaargewond geraakt. Zij ondergaan een spoedoperatie. Het incident gebeurde naast een school waar de vrouw aan het werk was en de kinderen begeleidde.

Volgens Ierse media viel de man eerst de vrouw aan, waarna hij de kinderen verwondde. Omstanders zagen dat en overmeesterden de man. De politie denkt niet dat er sprake is van een terroristisch motief, maar ze kunnen nog niks uitsluiten. Het plein is afgesloten.

De minister van Justitie zegt in een verklaring "diep geschokt te zijn door deze weerzinwekkende aanval."

De situatie vanmiddag vlak na het steekincident

Na de aanval werd het onrustig in het centrum van Dublin. Op beelden op sociale media is te zien hoe een stadsbus en een tram in brand staan. Politiemensen werden aangevallen door relschoppers. Ook werd met vuurwerk gegooid, meldt RTE , de Ierse publieke omroep.

Verder werd er geplunderd bij een Foot Locker, een winkel in schoenen en sportkleding, en ook zijn plunderaars een warenhuis ingetrokken. De politie probeerde ze daar weg te slaan.

In onbevestigde berichten op sociale media staat dat de dader van de steekpartij een man met een migratie-achtergrond is. De politie heeft nog niets over zijn identiteit bekendgemaakt, ook over een motief is nog niets duidelijk. Volgens de politie baseren de hooligans zich op "misinformatie".

Op beelden is te zien hoe relschoppers tekeer gingen:

Rellen in Ierse hoofdstad Dublin na mesaanval op vrouw en kinderen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl