Erling Haaland sponsort zijn oude club
NOS Voetbal

Haaland betaalt treinkaartjes voor fans van oude club richting promotieduel

De Noorse superspits Erling Haaland tast in de buidel voor de supporters van zijn voormalige club in Noorwegen. De aanvaller van Manchester City gaat de treinkaartjes betalen voor zo'n 200 supporters die willen afreizen naar de play-offwedstrijd van het Noorse Bryne FK tegen IK Start, aankomende zaterdag, zo meldt de Noorse zender TV2 .

Het is een bijzondere wedstrijd voor Bryne, de club waar Haaland in de jeugd speelde en uiteindelijk doorbrak in het eerste elftal. De club staat voor het eerst sinds 2006 in de play-off-finale, waarin kans wordt gemaakt op promotie naar het hoogste niveau.

De Noorse TV-zender rekende uit dat de 200 treinkaartjes naar Kristiansand zo'n 175.000 Noorse Kronen kosten. Dat is ongeveer 15.000 euro.

Haaland in zijn jeugdtijd bij Bryne

"We kunnen niet veel anders zeggen dan dat het fantastisch is dat we de kans krijgen om zoveel mogelijk supporters naar Kristiansand te sturen. Het zijn financieel moeilijke tijden voor mensen, en dat maakt het moeilijker voor mensen om prioriteit te geven aan het reizen naar een wedstrijd als deze", zegt de marketingmanager van Bryne FK.

En ook de woordvoerder van de supportersclub 'B-gjängen' is enorm blij met de steun van Haaland. "Het is leuk dat Erling een reis voor de Bryne-supporters wil sponsoren, iets wat heel Bryne erg op prijs stelt."

De Noorse club Bryne FK kan de steun goed gebruiken. Die club speelde namelijk in 2003 voor het laatst op het hoogste niveau.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl