De politie bij de woningbrand in Oosterhout
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Dode en gewonden bij brand in woning Oosterhout, politie vermoedt brandstichting

Bij een dubbele woningbrand in het Brabantse Oosterhout is vannacht een dode gevallen. Drie mensen raakten gewond. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken.

De brand ontstond in een hoekhuis en werd rond 03.00 uur ontdekt. Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen volgens Omroep Brabant al uit de woning. Het vuur was ook overgeslagen naar het huis van de buren. In het hoekhuis werd het dodelijke slachtoffer, vermoedelijk de 59-jarige bewoner van de woning, gevonden.

De bewoners van het andere huis, een stel met een tweejarig kindje, zijn via een raam op de eerste verdieping naar buiten gevlucht. Zij werden voor controle met de ambulance naar een ziekenhuis gebracht, maar mochten na behandeling weer naar huis, meldt de politie.

De brandweer schaalde groot op om het vuur te blussen. Na alle bluswerkzaamheden heeft de politie vannacht de woningen afgezet voor onderzoek.

"Aan de hand van verklaringen van buurtbewoners en de eerste resultaten van het sporenonderzoek hebben we het vermoeden dat er sprake was van brandstichting", zegt een woordvoerder van de politie. Getuigen worden opgeroepen zich te melden.

Buurtbewoners zijn geschrokken van de brand:

Brand in woning Oosterhout: 'Doet veel pijn en verdriet het huis zo te zien'

Advertentie via Ster.nl