NOS Nieuws

Onderzoek naar mogelijke meteorietinslag op geparkeerde auto in Straatsburg

De autoriteiten in het Franse Straatsburg zijn een onderzoek begonnen naar een mogelijke meteorietinslag op een parkeerplaats. Daarbij raakte niemand gewond.

De Franse brandweer ontving vanochtend meldingen van rookontwikkeling bij een geparkeerde auto. In de auto troffen brandweerlieden een groot gat in het dak van het voertuig aan, aldus een lokale brandweercommandant: "Ter plaatse zagen we een relatief groot gat met een diameter van ongeveer 50 centimeter."

Ook de onderkant van de Renault Clio en de brandstoftank bleken beschadigd.

Grootte hazelnoot

Volgens de brandweer en de politie is het gat mogelijk veroorzaakt door de inslag van een stuk ruimtemateriaal. Rondom het voertuig werden volgens lokale media geen brokstukken gevonden, maar volgens de brandweer kan dat komen doordat het om een relatief klein stuk ruimtepuin ging.

Ook is denkbaar dat de inslag dusdanig hard was, dat de meteoriet in stukjes werd geslagen. Metingen van radioactieve straling leverden niets op.

Wel werd naast de auto een stukje grindachtig materiaal gevonden, dat inmiddels naar deskundigen in Parijs is gestuurd voor verder onderzoek. Een lokale politiewoordvoerder laat weten dat het om een brokstukje ter grootte van een hazelnoot gaat. "Het lijkt op verbrand hout en is licht", aldus de politiewoordvoerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl