Hulpdiensten bij TivoliVredenburg in Utrecht
NOS NieuwsAangepast

Schoonmaker doodgestoken in concertgebouw TivoliVredenburg, verdachte opgepakt

Bij een steekpartij in het Utrechtse muziekcentrum TivoliVredenburg is vanochtend een 41-jarige man uit Utrecht omgekomen. Dat meldt de politie. Alle evenementen die voor vandaag gepland waren in het centrum zijn afgelast. De politie pakte enkele uren na de steekpartij een man op als verdachte.

Op het moment van de steekpartij, rond 07.00 uur, waren er in het gebouw geen evenementen meer. Volgens de politie was het uitgaanspubliek op het moment van de steekpartij al naar huis. Het is onduidelijk wat de dader op dat moment in TivoliVredenburg deed.

In Tivoli was vannacht een hardcore-evenement dat om 06.00 uur eindigde en een maandelijks lhbtiq-feest, dat om 04.00 uur stopte.

Traumahelikopter

Het slachtoffer was een man die werkzaam was bij een schoonmaakbedrijf, dat wordt ingehuurd door TivoliVredenburg.

Wat er zich precies heeft afgespeeld in het centrum is onduidelijk. Hulpdiensten rukten groots uit, onder meer met een traumahelikopter, maar hulp voor de man mocht niet meer baten.

Directeur Jeroen Bartelse van TivoliVredenburg noemt het "niet gepast" om het programma vandaag door te laten gaan vanwege de gebeurtenis van vanochtend. Hij zegt "aangeslagen en verdrietig" te zijn.

Bartelse zegt dat medewerkers van het muziekcentrum hebben geprobeerd het slachtoffer te helpen. Daarna is politie gekomen, maar ook die hebben het slachtoffer dus niet meer kunnen redden. De medewerkers die ter plaatse waren zijn opgevangen voor nazorg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl