NOS Nieuws

Taylor Swift stelt concert Rio uit na overlijden fan die door hitte bevangen raakte

Taylor Swift stelt het concert van haar Eras-concerttour in Rio de Janeiro van vanavond uit vanwege de dood van een fan. De 23-jarige Ana Benevides woonde het concert van gisteren bij, kreeg tot twee keer toe een harstilstand door de extreme hitte en stierf onderweg naar het ziekenhuis.

In een handgeschreven verklaring op Instagram zegt Swift: "Ik schrijf dit vanuit mijn kleedkamer in het stadion: We hebben besloten om het concert van vanavond uit te stellen. De veiligheid en gezondheid van mijn fans, mede-artiesten en crew staat altijd voorop." Swift treedt drie keer op in Rio de Janeiro. Het concert dat zij vanavond zou geven, wordt verplaatst naar maandag. Haar concert van morgen lijkt vooralsnog wel gewoon door te gaan.

Het is op dit moment extreem heet in Rio de Janeiro met gevoelstemperaturen die oplopen tot bijna 59 graden. Benevides vloog voor het eerst in haar leven, en plaatste een video op Instagram van zichzelf, net als duizenden anderen, wachtend in de rij voor het stadion. Eenmaal in het stadion werd het nog heter. Andere fans beschreven het "als een sauna". Het was zo heet dat het haar van mensen direct bij binnenkomst nat werd van het zweet. Bezoekers zeggen tegen AP dat ze moeite hadden met ademhalen en soms bang waren dat ze flauwvielen.

Water uitdelen

Tijdens de show zette Swift het concert stil om water te geven aan een groep die haar aandacht wist te trekken. Het wordt de organisator verweten dat flesjes water niet waren toegestaan of werden uitgedeeld ondanks de extreme weersomstandigheden.

De minister van Justitie van Brazilië heeft op X toegezegd dat waterflesjes voor persoonlijk gebruik nu zijn toegestaan tijdens concerten en festivals, en dat concertorganisatoren gratis water beschikbaar moeten maken. Ook wordt meer EHBO-personeel ingezet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl