Max Verstappen in Las Vegas
NOS SportAangepast

Verstappen derde in kwalificatie, pole in Las Vegas voor Leclerc

Max Verstappen heeft de derde tijd neergezet in de kwalificatie voor de Grand Prix van Las Vegas. Ferrari-coureur Charles Leclerc pakte poleposition in het Amerikaanse gokparadijs.

Met 1.32,726 bleef Leclerc zijn teamgenoot Carlos Sainz nipt voor. De Spanjaard moet door een straf morgen echter tien plekken terug op de startgrid. Sainz kreeg die veelbesproken sanctie omdat hij gisteren verschillende motoronderdelen moest laten vervangen nadat hij over een losgeslagen putdeksel reed. Daarmee is hij over de limiet heengegaan van het maximaal aantal batterijen dat elke coureur per seizoen mag gebruiken.

Daardoor schuift Verstappen op naar de tweede plek en staat hij morgen naast Leclerc op de eerste startrij. Het is voor Leclerc zijn derde pole in de laatste vier GP's, maar zijn laatste overwinning dateert alweer van begin 2022.

George Russell (Mercedes) en Pierre Gasly (Alpine) vormen de tweede startrij, voor het verrassende Williams-duo Alexander Albon en Logan Sargeant.

'Stomme idioot'

In het eerste deel van de kwalificatie reden Verstappen en Esteban Ocon elkaar in de weg. Daardoor wist de Fransman de laatste vijftien niet te halen.

Verstappen noemde Ocon "een stomme idioot" over de boordradio, Ocon zei: "Wat een grap, hij rijdt als een gek in bocht 1."

De topdrie van de kwalificatie: Leclerc, Sainz en Verstappen

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton en Verstappens teamgenoot Sergio Pérez stelden teleur door in het tweede deel van de kwalificatie af te vallen. Zij zetten de elfde en twaalfde tijd neer.

Tegoedbon voor fans

De tweede dag in he Amerikaanse gokparadijs met de derde training en de kwalificatie verliep vlekkeloos. Dat was gisteren wel anders, toen een losgeslagen putdeksel ervoor zorgde dat de eerste training al na 8 minuten gestaakt moest worden.

Circa dertig putdeksels op het circuit werden één voor één met cement volgegoten, waardoor de tweede training pas met enkele uren vertraging begon.

Pas om 4 uur 's nachts lokale tijd was de training afgelopen. Toeschouwers werden "uit veiligheidsoverwegingen" weggestuurd en kregen ter compensatie een tegoedbon van 200 dollar (183 euro) voor de merchandiseshop van de Formule 1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl