De plek van de schietpartij
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Tot 22 jaar cel voor moord op Tilburgse rapper Boechi

De 24-jarige Chris Z. is veroordeeld tot 22 jaar cel voor de moord op de Tilburgse rapper Boechi. Medeverdachte Churendi C. (44) kreeg een celstraf van bijna 20 jaar opgelegd.

Ruchendell Bonifacio Windster, zoals de rapper echt heet, werd in december doodgeschoten in Willemstad, de hoofdstad van Curaçao. Hij stond na een optreden bij een voedselkarretje toen meerdere keren op hem werd geschoten. Voorafgaand aan de schietpartij werd hij urenlang gevolgd door een witte auto.

"Uit niets blijkt dat het schieten voortkomt uit een plots opkomende woede-uitbarsting of een plotselinge, hevige drift. De verdachten hebben dit gepland en hebben zich dus schuldig gemaakt aan moord", stelde de officier.

Een aanleiding voor de moord werd tijdens de zitting niet duidelijk, meldt Omroep Brabant . "Maar wat de reden ook is geweest, anderen lijden onder de beslissingen die jullie hebben genomen", zei Boechi's weduwe Niandy Windster-Losiabaar in de rechtszaal.

Het OM eiste namens de weduwe van Boechi een schadevergoeding van 50.000 Antilliaanse gulden (ongeveer 25.000 euro) voor de familie van Boechi. Daarvan is 30.000 toegekend voor materiële schade.

Graf vernield

Voor de rapper werd een herdenkingsdienst gehouden in het Willem II-stadion. Honderden mensen namen daar afscheid van hem. Ook op Curaçao werd stilgestaan bij zijn dood.

Kort na de uitvaart werd het graf van Windster in Tilburg deels vernield . De nabestaanden zeiden dat dat opzet was, maar waarom is niet duidelijk.

De rapper had Antilliaanse wortels en maakte muziek in het Papiaments. Zijn muziek is vooral populair op YouTube, waar zijn videoclips miljoenen keren zijn bekeken.

Advertentie via Ster.nl