Bij het ongeluk vorig jaar kwam een fietser om het leven
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Celstraf en rijontzegging voor veroorzaken dodelijk ongeluk Tilburg

Een 38-jarige Tilburger moet negen jaar de cel in vanwege het veroorzaken van een dodelijk ongeluk vorig jaar. Ook mag hij na zijn celstraf tien jaar geen auto besturen.

De man reed in december vorig jaar met hoge snelheid door rood op de Ringbaan-Oost in Tilburg. Hij raakte van de weg en belandde op het fietspad. Daar raakte hij twee fietsers. Een van hen overleed, de ander raakte zwaargewond.

De bestuurder raakte een huis en belandde weer op de rijbaan. Hij klom vervolgens uit zijn zwaar gehavende BMW X5 en ging er te voet vandoor, schrijft Omroep Brabant . Even verderop werd hij aangehouden.

Geen rijbewijs

De man had geen rijbewijs, reed door rood, droeg geen bril of lenzen terwijl hij slecht ziet, had drugs gebruikt en reed met 131 kilometer per uur veel te hard op de weg waar 50 is toegestaan.

Volgens de rechtbank is de man daarom schuldig aan doodslag en een poging tot doodslag. Hij heeft bewust het risico genomen dat iemand zou komen te overlijden, vindt de rechtbank.

De Tilburger verklaarde in de rechtszaal dat hij niet weet waarom hij zo hard reed. Hij stelde dat hij het stoplicht niet gezien had en dat het rustig op de weg was. Ook dacht hij naar eigen zeggen dat hij buiten de bebouwde kom reed.

Dat gelooft de rechtbank niet. "U woont naast de Ringbaan-Oost in Tilburg. U moet die situatie kennen", aldus de rechter.

Proeftijd

De man zat ten tijde van het ongeluk nog in een proeftijd voor een andere overtreding. In juli 2022 vluchtte hij na een aanhouding. Hij reed toen over een politiefiets heen. De voorwaardelijke celstraf van drie maanden die hij daarvoor kreeg, moet hij nu ook uitzitten.

Advertentie via Ster.nl