NOS Voetbal

Na zijn vrijlating ziet uitzinnige vader Diaz twee keer scoren tegen Brazilië

Twaalf dagen lang was Luis Manuel Diaz ontvoerd in Colombia. Donderdagavond (lokale tijd) zag hij op de tribune hoe zijn zoon Luis Diaz twee keer scoorde in een WK-kwalificatieduel met Brazilië: 2-1.

In het gele shirt van de Colombiaanse ploeg liet vader Diaz zijn emoties de vrije loop in Estadio Roberto Meléndez in Barranquilla. Hevig huilend moest de 58-jarige man door familieleden en andere toeschouwers worden vastgehouden. De vader had het niet meer nadat zijn zoon met twee rake kopballen in de 75ste en 79ste minuut Colombia voor het eerst in zeven duels langs Brazilië hielp.

"Ik wil God bedanken, hij heeft dit allemaal mogelijk gemaakt", zei de voetballer in een korte reactie na de wedstrijd. "We hebben moeilijke momenten beleefd, maar dat maakt je sterk en dapper. Zo is voetbal en zo is het leven."

Beide ouders van Diaz werden op 28 oktober bij een tankstation in het stadje Barrancas nabij de grens met Venezuela gekidnapt door gewapende mannen op motoren. De politie zette wegblokkades op rond en wist de moeder van de voetballer binnen enkele uren te bevrijden.

Herenigd

De guerillagroep ELN hield de vader bijna twee weken vast. Vorige week donderdag werd hij vrijgelaten, volgens de politie zonder dat er losgeld betaald werd. Er zijn vier mensen gearresteerd voor betrokkenheid bij de ontvoering.

Vader Diaz moet op de tribune poseren voor een selfie van een fan

Terwijl zijn vader ontvoerd was, miste Diaz twee wedstrijden voor zijn club Liverpool. Hij maakte op 5 november met een invalbeurt van acht minuten tegen Luton Town zijn rentree en zorgde meteen voor het enige doelpunt. Hij droeg de goal op aan zijn vader door een shirt met een tekst voor hem te laten zien.

'Groter dan voetbal'

Enkele dagen later werd zijn vader vrijgelaten. Pas afgelopen dinsdag werden vader en zoon herenigd, twee dagen voor het duel met Brazilië.

De Braziliaanse doelman Alisson was blij voor Diaz, zijn ploeggenoot bij Liverpool. "Hij is een vriend die door een moeilijke periode is gegaan. Verliezen is nooit leuk, maar dit is veel groter dan voetbal. Luis verdient dit."

Vader en zoon Diaz werden dinsdag herenigd

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl