De Beith Parish Church
NOS Nieuws

Één klacht legt Schotse kerkklok na 200 jaar nachtelijk zwijgen op

Een Schotse kerkklok die ruim 200 jaar lang ieder uur luidde is voortaan stil in de nacht. Het kerkbestuur heeft dat besloten omdat er een klacht over geluidsoverlast is binnengekomen. Een petitie om de kerk opnieuw de klok rond te laten luiden is meer dan 900 keer ondertekend, maar vooralsnog zonder resultaat.

Volgens de BBC had een inwoner van het plaatsje Beith, ten westen van Glasgow, bij de gemeente geklaagd over slaapproblemen, waarna het kerkbestuur besloot om "uit naastenliefde" de klok niet langer te luiden tussen 23.00 uur en 07.00 uur.

Andere inwoners zijn daar niet blij mee, omdat ze vinden dat de kerk uit het jaar 1810 en het klokgelui onderdeel zijn van de gemeenschap en de identiteit van Beith. "De luidende klok geeft niet alleen de tijd aan, het is een hoorbare verbinding met onze geschiedenis en erfgoed", zegt een inwoner die naast de kerk woont tegen de BBC.

"Veel inwoners hebben verhalen verteld over hoe ze hun hele leven op deze klokken hebben vertrouwd. We begrijpen dat iedereens comfort belangrijk is, maar we vinden niet dat het ongemak van één persoon zwaarder moet wegen dan een traditie waar velen van houden, en die al generaties onderdeel is van onze gemeenschap."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl