Politie rond de basisschool aan de Willem de Zwijgerlaan in Oisterwijk
NOS NieuwsAangepast

Verdachte opgepakt na bedreiging op basisschool in Oisterwijk

In de zoektocht naar een agressieve man die vanochtend basisschool De Coppele in Oisterwijk binnenliep, heeft de politie een verdachte opgepakt. Het gaat om een 19-jarige man uit dezelfde plaats.

De man is in Oisterwijk aangehouden, meldt een politiewoordvoerder aan de NOS, waar precies wordt niet bekendgemaakt. "Maar de spanning is uit het dorp." Verdere mededelingen over de verdachte doet de politie ook niet.

Of de man gewapend was toen hij de school binnenliep, wordt nog onderzocht. In de school wordt sporenonderzoek gedaan, maar er is niets aangetroffen wat hij achtergelaten zou kunnen hebben, zegt de politiewoordvoerder. De veiligheidsregio Midden-en West-Brabant meldde al dat er geen explosief is gevonden in de basisschool. De gemeente Oisterwijk had gemeld dat de man mogelijk een explosief had achtergelaten.

Dreigende taal

Vanochtend om 08.00 uur kwam een man de school binnen, waarna hij dreigende taal uitsloeg. De leerkrachten belden toen 112 en de school werd vervolgens ontruimd.

Onrust over man in school Oisterwijk

De leerlingen en leerkrachten zijn in veiligheid gebracht in een zwembad in de buurt. Een moeder vertelt hoe er ook kinderen naar andere ouders in de wijk gingen: "De ouders hadden via een whatsapp-groep georganiseerd dat de kinderen in de buurt werden opgevangen."

De verdachte werd niet in de school aangetroffen, maar in de omgeving van de school werd wel iemand gezien die voldeed aan het signalement van de man. Het signalement was een mogelijk verwarde man, 30 jaar, licht getint, 1.80 meter, slank, met een baardje en opgeschoren haar met bovenop krulletjes, meldde de politie op X .

De politie was met veel eenheden aanwezig om de man te kunnen aanhouden, waaronder arrestatieteams van de Dienst Speciale Interventies.

Andere scholen

De nabijgelegen basisschool St. Caecilia in Berkel-Enschot hield voor de zekerheid de deuren gesloten. Kinderen konden even niet buitenspelen, maar volgens de school was er geen sprake van een dreigende sfeer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl