NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: David Cameron keert terug, Reber Dosky vrij en JFK

Verbijstering in de Britse politiek: de Britse oud-premier David Cameron keerde onverwacht terug in de politiek. Hij is de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken omdat premier Rishi Sunak met posten schoof in zijn kabinet. Chris Kijne sprak daarover met correspondent Fleur Launspach en met Han ten Broeke, directeur politieke zaken bij het Haags Centrum voor Strategische Studies.

De Nederlands-Koerdische filmmaker Reber Dosky, eerder vastgehouden in Turkije op verdenking van terrorisme, is weer vrij na vier dagen in de cel. Hij was in Turkije om te werken aan een nieuwe film, zo vertelde hij aan Wilfried de Jong.

In navolging van andere steden bood Haarlem excuses aan voor het slavernijverleden. Burgemeester Jos Wienen vertelde aan Cees Grimbergen hoe dat verleden onlosmakelijk is verbonden met het heden.

In JFK: The Missing Link volgen we de bijna onmogelijke zoektocht van twee Nederlandse journalisten naar de waarheid achter de moord op John F. Kennedy, bijna 60 jaar na dato. De podcast van omroep AVROTROS duikt in nooit bewezen theorieën over een mogelijke tweede schutter. Mieke van der Weij vroeg journalisten Babs Assink en Lammert de Bruin of zijzelf ervan overtuigd zijn dat de zaak nooit volledig is opgelost.

Deze aflevering van Het beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren.

Onze podcasts:

De Dag : elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen : elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog : iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp : elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort : elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl