Tim den Besten
NOS Nieuws

Afleveringen Waku Waku met Tim den Besten geschrapt na nieuws over id-fraude

KRO-NCRV heeft "in goed overleg met de NPO" besloten om de laatste week van de familiespelshow Waku Waku, waarin Tim den Besten als kandidaat te zien is, niet uit te zenden. Dit is besloten naar aanleiding van een artikel in Het Parool waarin Den Besten wordt beschuldigd van identiteitsfraude.

Tim den Besten is via een contactpersoon op de hoogte gesteld. Het Parool meldde vorige week dat er drie keer aangifte is gedaan tegen de tv-presentator omdat hij op de homo-datingapp Grindr de identiteit van drie mannen zou hebben misbruikt.

De publieke omroep zegt dat identiteitsfraude in de programma's voor de jeugd een onderwerp is "waar we kinderen regelmatig voor waarschuwen en over berichten". KRO-NCRV zegt de beslissing in "zeer grote zorgvuldigheid" te hebben genomen. "Wij begrijpen goed dat het zou gaan over een situatie in de privésfeer en dat een beschuldiging geen veroordeling is. We hebben echter ook een strikt beleid als het gaat om kinder- en familieprogramma's."

Den Besten zou volgens Het Parool ook herhaaldelijke verzoeken van de slachtoffers om te stoppen hebben genegeerd. De politie heeft de drie aangiftes bevestigd tegenover Het Parool. Er wordt nog onderzocht welke mogelijke strafbare feiten zijn gepleegd. Gekeken wordt naar stalking, identiteitsfraude en smaad of laster. Ook wordt er onderzoek gedaan naar het afhandig maken van naaktfoto's onder valse voorwendselen, meldde Het Parool.

De krant meldde in het artikel dat Den Besten niet in wilde gaan op talrijke verzoeken om te reageren op de aangiftes en de beschuldigingen. Ook aan zijn advocaat zijn de vragen van Het Parool voorgelegd. Die reageerde dat Den Besten niet in gesprek gaat met de krant. Ook zei de advocaat dat de politie geen contact heeft opgenomen met Den Besten.

Timmyland

Een kleine week voor de onthulling maakte Den Besten bekend aan een zeldzame vorm van kanker te lijden . Zijn advocaat zei dat de 36-jarige programmamaker niet alleen de lichamelijke gevolgen ondervond, maar dat de ziekte ook een grote impact had op zijn geestelijke gezondheid.

De bekendmaking van Den Besten dat hij ziek was kwam na een verklaring van de omroep VPRO waarin werd aangekondigd dat de opnames van het programma Timmyland waren stilgelegd omdat de programmamaker "ernstig ziek" is. In het kinderprogramma Timmyland onderzoekt de presentator hoe het is om een eigen land op te richten en onderzoekt hij wat daar allemaal voor nodig is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl