NOS Voetbal•

Scorende Pelova belangrijk voor winnend Arsenal, waar Miedema op bank blijft

Oranje-international Victoria Pelova heeft een aanzienlijk aandeel gehad in de 6-2 competitiezege van Arsenal op Leicester City. Ze maakte de 4-2, gaf twee assists en werd niet voor niets gekozen tot speelster van de wedstrijd.

Arsenal stond tijdens de rust nog met 2-0 achter, maar boog die score in de tweede helft volledig om. Vivianne Miedema, die eind oktober haar rentree maakte na een zware blessure, zat de hele wedstrijd op de bank.

Manchester City verloor met Jill Roord in de basis van Brighton & Hove Albion (0-1). Oranje-doelman Daphne van Domselaar hield met Aston Villa de nul tegen directe concurrent Bristol City, een wedstrijd die met 2-0 gewonnen werd.

Door deze zegde draagt Aston Villa de rode lantaarn over aan de ploeg uit Bristol. Arsenal staat nu op de tweede plek in de Engelse competitie. City is terug te vinden op de zesde positie en Brighton staat achtste.

PSG wint met Groenen

In Frankrijk boekte Jackie Groenen met Paris Saint-Germain een 5-2 overwinning op Dijon. Ze werd na zestig minuten gewisseld. Lieke Martens (geblesseerd) maakte geen deel uit van de selectie.

Tabita Chawinga was met drie doelpunten belangrijk voor de ploeg uit Parijs.

Momenteel draait op het documentairefestival Idfa de film Copa 71, die gaat over een vergeten WK voetbal voor vrouwen.